Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/01/2009

Divuit equips tècnics s'han presentat per tirar endavant el concurs d'idees per a l'ordenació del sector Eixample Nord

L'Eixample Nord és un sector urbanitzable de 105,77 hectàrees L'Eixample Nord és un sector urbanitzable de 105,77 hectàrees

D'entre ells, s'escolliran de tres a set equips per formular la proposta concreta d'ordenació del sector

Aquest dijous es farà l'elecció dels equips tècnics que hauran de desenvolupar l'ordenació urbanística del sector de l'Eixample Nord, un sector urbanitzable de 105,77 hectàrees que està situat entre el sòl urbà actual i la variant de la C-31 i que permetrà en un futur desenvolupar sòl per a activitat econòmica i per a habitatge. Finalment han estat divuit els equips que s'han presentat en aquesta primera fase del concurs d'idees per tirar endavant l'ordenació d'aquesta part de la ciutat.

El concurs ha estat convocat pel Consorci Urbanístic VNG Eixample Nord, format per l'Ajuntament de la ciutat i l'Institut Català del Sòl (Incasòl). Així mateix, cada un dels equips tècnics ha d'estar format per un mínim d'un arquitecte i un especialista en cada un dels següents camps: medi ambient-energia, mobilitat-infraestructures, hidrologia-cicle de l'aigua, viabilitat-sostenibilitat econòmica i dret urbanístic, per garantir la consideració de tots els aspectes ambientals, econòmics, urbanístics i legals que incideixen en el territori.

Així doncs, aquest 15 de gener, una comissió tècnica i el jurat nomenat a aquest efecte, presidit per l'alcalde de VNG, escollirà d'entre tots els equips presentats un mínim de tres i un màxim de set equips, els quals, i en una segona fase, hauran de formular la proposta concreta d'ordenació. El concurs anirà acompanyat per un procès de participació ciutadana que permetrà recollir al Govern propostes i suggeriments concrets. Posteriorment, aquestes propostes seran trameses als equips escollits per tal que les puguin incorporar, si cal, als seus treballs.

La proposta o propostes guanyadores d'aquesta segona fase del concurs serviran de base per a la formulació del planejament urbanístic de l'Eixample Nord, al qual també s'hi traslladarà l'edificabilitat inicialment prevista a la Platja Llarga, tal com està previst en els convenis signats entre l'Ajuntament, la propietat i l'Incasòl, per tal d'alliberar definitivament aquell espai d'alt valor paisatgístic de tota nova edificació.

Amb aquest concurs d'idees la voluntat de l'Ajuntament de VNG és ordenar tot un sector de la ciutat a través de la reflexió urbanística i la participació ciutadana.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00