Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/02/2016

S'inaugura la quarta edició del Programa Joves per l'Ocupació a l'IMET

Acte d'inauguració de la 4a edició del programa JPO Acte d'inauguració de la 4a edició del programa JPO

En aquesta ocasió, fins a 90 alumnes de la comarca del Garraf es formaran en cinc oficis diferents

Ahir es va fer a la sala d'actes de l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball) de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú la inauguració del Programa Joves per l'Ocupació. En aquesta quarta edició del programa, 90 joves de la comarca del Garraf es formaran en cinc oficis diferents: Iniciació a la cuina; Iniciació a serveis auxiliars d'Estètica; Auxiliar de comerç i atenció al públic; Administratiu/va i atenció al client, i Polimantenidor/a d'edificis i espais oberts.

A l'acte d'inauguració hi van assistir representants de les empreses Tec-Factum i l'Hotel Antemare, que en l'edició anterior van col·laborar en el programa contractant joves alumnes, els quals van explicar als assistents la seva experiència. Per la seva banda, dos exalumnes també van compartir el seu pas per Joves per l'Ocupació, i van explicar com havia estat l'experiència tant a nivell personal com professional.

Aquest programa té una durada de 15 mesos, al llarg dels quals s'aniran produint diferents accions encaminades a la formació i a la inserció laboral.

S'iniciaran en una nova professió amb alt nivell d'inserció. Mentre duri el programa seran tutoritzats de forma individualitzada, pactant un itinerari específic i un pla d'acció a desenvolupar al llarg de tot el programa per tal d'aconseguir el màxim potencial de cadascuna de les persones participants (a nivell educatiu, personal i professional).

El programa està destinat a persones joves d'entre 16 i 25 anys i joves menors de 30 anys amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que no disposin del Graduat en Educació Secundària Obligatòria o en aquells casos d'haver-lo aconseguit però no hagin continuat amb els estudis postobligatoris i hagin abandonat el sistema educatiu.

Les empreses que subscriguin contractes de treball amb joves participants en aquest programa poden ser beneficiàries de subvencions que tindran aquestes especificitats:

1. La subvenció podrà ser equivalent al Salari Mínim Interprofessional (SMI) amb un màxim de 6 mesos per jornada complerta o la part proporcional per jornada parcial. S'inclourà la part proporcional de les pagues extres pel període subvencionable.

2. Els ajuts previstos en el programa són compatibles amb els incentius fiscals i les bonificacions en les quotes de la Seguretat Social previstos per a cadascuna de les modalitats contractuals, amb les limitacions que estableixi la normativa específica.
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb Montserrat Martinez a mmartinez@imet.cat ,consultar la pàgina web d'IMET en l'apartat de Joves per l'Ocupació o presencialment a Infoimet C. Unió, 81 (edifici La Paperera).

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00