Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/04/2016

El model sanitari del Garraf a debat

  Juan Luis Ruiz i Blanca Albà Juan Luis Ruiz i Blanca Albà

El Consell Comarcal del Garraf i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú celebren avui una jornada per conèixer la realitat i debatre les necessitats sanitàries de la comarca.

El Casal Municipal d'Avis de Vilanova i la Geltrú ha acollit durant tot el mati la Jornada "Radiografia de la sanitat al Garraf". La jornada, organitzada pel Consell Comarcal del Garraf, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consorci Sanitari del Garraf, tenia com a objectiu d'apropar als ciutadans els serveis i les infraestructures sanitàries que hi ha a la comarca, els serveis d'atenció a les persones i els professionals amb què compten, informar sobre les llistes d'espera, explicar de quina manera han afectat les retallades en la qualitat dels serveis i els seus professionals, o saber com aquests afronten el seu dia a dia. La Jornada també ha volgut donar detalls del moment en què es troba la futura construcció del nou hospital de Vilanova i la Geltrú.

Radiografia sanitària al Garraf Juan Luís Ruiz, conseller de Gent Gran del Consell Comarcal del Garraf i Blanca Albà, regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú han donat la benvinguda al nombrós públic assistent, abans que comencessin les ponències per part dels professionals. Ruiz ha parlat de la tasca que, de manera permanent, es realitza des del Consell Consultiu de la Gent Gran i com posen en valor qüestions no només adreçades al col·lectiu de la gent gran, sinó també en benefici de tota la ciutadania. "En aquesta jornada es parlarà de la situació sanitària al Garraf en aspectes que des del Consell Consultiu s'han anat reivindicant des de fa temps, alguns dels quals encara no han tingut resposta. La jornada afavoreix el treball en comú del territori i servirà per recollir conclusions que es faran arribar a tots els alcaldes del Garraf així com a la Conselleria de Sanitat de Generalitat de Catalunya"

La regidora Blanca Albà ha volgut destacar la importància del tema a debat, principalment perquè neix de la pròpia demanda del col·lectiu de la gent gran. "Crec que és una bona dinàmica debatre sobre els temes que preocupen i desperten interès entre la població, i encara més quan neixen de les pròpies inquietuds ciutadanes i del vostre interès per saber i conèixer una realitat que us afecta i us és molt propera".

Les ponències han anat a càrrec de Josep Lluís Ibáñez gerent del Consorci Sanitari al Garraf – Alt Penedès i del Consorci de Serveis a les persones, Manuela Flores, adjunta a la direcció d'Infermeria del Consorci Sanitari al Garraf i directora de la Plataforma de Serveis a les persones, i de Pere Fernández, representant del Consell Consultiu de la Gent Gran. També s'ha fet una presentació de les reivindicacions de la plataforma Iaioflautes Garraf.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00