Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/04/2014

Teresa Costa-Gramunt, gran protagonista del mes d'abril a les biblioteques de VNG

Les biblioteques mostren aquests dies el seu fons de l'autora   Les biblioteques mostren aquests dies el seu fons de l'autora

L'escriptora és la protagonista de dues exposicions, una a cada biblioteca, i presentarà el seu darrer llibre, "Blau de nit a Praga", a la biblioteca Armand Cardona

Les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú tenen el ferm compromís de difondre la cultura local i, especialment, els autors relacionats amb la ciutat. Per aquest motiu s'aprofita la festivitat de Sant Jordi per promoure i difondre l'obra d'un escriptor vilanoví. Enguany l'autora seleccionada ha estat Teresa Costa-Gramunt.

Al llarg del mes d'abril s'han organitzat diferents activitats relacionades amb aquesta escriptora. La biblioteca Joan Oliva ofereix, del 2 al 26 d'abril, l'exposició "Treball de camp i El Cantor sense llengua". A la mostra es pot veure una selecció de poemes d'aquests dos llibres escrits per Teresa Costa-Gramunt acompanyats de les il·lustracions de Concha Ibàñez i de Joaquim Budesca.

Per la seva banda, la biblioteca Armand Cardona Torrandell organitza, del 2 al 26 d'abril, l'exposició "Llibres dibuixats". Aquesta exposició mostra la relació creativa entre l'escriptora Teresa Costa-Gramunt i la pintora Adelaida Murillo. Després de vint anys d'una col·laboració artística, s'exposen imatges originals d'aquests llibres dibuixats realitzats durant tot aquest temps.

A la mateixa biblioteca Cardona dimarts 22 d'abril a les 20.30 h se celebrarà la revetlla de Sant Jordi, amb la presentació del llibre "Blau de nit a Praga" de Teresa Costa-Gramunt, a càrrec del poeta Francesc Pasqual i de l'autora. L'alumne de l'escola de música Freqüències Sergio García realitzarà una audició sobre diversos temes que han acompanyat l'autora en la seva creació poètica.
Parlant del llibre l'autora diu "el viatge pot ser una bona excusa per a veure amb més intensitat. [...] Però el viatge, que posa el temps potes enlaire i ens permet entrar en el santuari d'un altre temps, aguditza els sentits i propicia l'esperit alerta. Així, la ciutat de Praga, sense deixar de ser la ciutat de Praga, aquí, per art de màgia, es converteix en una ciutat arquetípica."

Teresa Costa-Gramunt (Barcelona, 1951), té una basta formació humanista: psicologia, grafologia, animació sociocultural, italià, cultures orientals i simbologia. Fundadora de l'Associació Catalana d'Exlibristes i integrant del Grup Vèrtex d'opinió, ha publicat una quarantena de llibres entre assaigs, narracions, llibres de viatges, poemes i prosa poètica. Escriu al Diari de Vilanova, L'Eco de Sitges, El 3 de Vuit i Eix Diari. Entre d'altres, té el premi Don-na de literatura, l'Eugeni Molero de Periodisme i el Josep M. Benet i Caparà de poesia. Mestra en Gai Saber, ha traduït llibres del català al castellà, i a la inversa. Els seus poemes han estat traduïts a diverses llengües i és responsable del blog El vel d'Harmonia.

Com a complement de totes aquestes activitats, les biblioteques de VNG han editat la Guia de lectura Teresa Costa-Gramunt, que recull la majoria dels seus llibres, que es poden trobar a les biblioteques de la ciutat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00