Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/06/2013

El Pla Local de Prevenció de Drogues ja té logotip

La guanyadora ha rebut una tauleta com a premi     La guanyadora ha rebut una tauleta com a premi

L'alumna de l'EMAID Meritxell Gaspar ha estat la guanyadora del concurs de disseny del logotip que identificarà el Pla Local de Prevenció de Drogues

convocat per trobar un logotip que identifiqui d'ara endavant el Pla Local de Prevenció en Drogues.
En total s'han presentat 16 treballs d'alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID). El jurat, format per dos professors d'art i disseny i dos tècnics municipals, ha escollit com a obra guanyadora la de Meritxell Gaspar Torres, que s'ha endut una tauleta electrònica de regal. 

Logo Pla de Drogues
Aquest és el logotip que identificarà a partir d'ara totes les accions del Pla

L'acte de lectura del veredicte i lliurament de premis ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, que ha explicat que "aquesta és una manera d'involucrar les escoles de la ciutat en els projectes que duu a terme l'Ajuntament, perquè volem que la ciutadania senti aquests projectes com a seus. Per això farem altres iniciatives com aquesta".
Lloveras també ha volgut animar els joves a l'hora de trobar sortides laborals, i ha recordat que "la millor manera de combatre l'atur juvenil és amb la formació".

Per la seva banda, el director de l'EMAID, Emili Marimon, ha destacat que els 16 treballs són de gran qualitat, i ha recordat que tots els alumnes són del curs d'Autoedició, i per tant només han fet un curs a l'Escola. "Una escola que els prepara no només en l'àmbit formatiu del disseny, sinó que també els dóna eines per trobar sortides laborals".

El Pla Local de Prevenció en Drogues

Aquest Pla Local té com a objectiu donar una resposta integral a nivell local davant el fenomen del consum de drogues, basada en el coneixement de la realitat i les necessitats del municipi. El Pla implementa un seguit d'accions dirigides a fomentar la prevenció en el consum de drogues des de diferents eixos d'intervenció: l'educació, l'oci, la comunitat, l'assistència i el coneixement.

També posa èmfasi en fomentar la prevenció del consum de drogues, a través dels tallers de prevenció que es fan als centres educatius i de l'Assessoria de Salut de l'Oficina Jove, de les pròpies famílies, facilitant l'accés als recursos que hi ha al territori, com el Servei d'Assessorament Familiar sobre Drogues (SAFAD), o les xerrades adreçades a pares i mares amb fills adolescents, i implicant el teixit associatiu, entitats i promotors vinculats a l'oci i el lleure en la prevenció del consum de drogues, a través dels Punts de Salut en espais d'oci nocturn. Al mateix temps, també es treballa per augmentar el coneixement i la formació dels professionals implicats, tant de l'àmbit social, com de l'educatiu, el sanitari i els cossos de seguretat. Finalment, es treballa en el Programa de Mesures Alternatives per substituir les sancions administratives per consum de drogues a la via pública.

Segons les darreres dades del Pla, que recullen els mesos de gener a maig de 2013, el SAFAD ha atès 18 usuaris i ha rebut 36 visites. També s'ha fet una intervenció durant l'Arrivo de Carnaval amb un Punt de Salut, i s'ha realitzat una xerrada per a pares i mares. Durant tot el curs 2012-13 s'han fet 61 tallers de prevenció.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00