Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/04/2013

Més de 20 empreses participen a la jornada sobre turisme socialment responsable

La jornada va tenir lloc a Can Papiol  La jornada va tenir lloc a Can Papiol

Se'n seleccionaran 5 per participar en un projecte pilot d'acompanyament en la elaboració d'un pla de millora per afavorir noves oportunitats de negoci

La jornada sobre responsabilitat social corporativa (RSC) en l'àmbit turístic celebrada ahir dijous va posar sobre la taula que la gestió de la responsabilitat social pot afavorir oportunitats de negoci per a les empreses. La jornada, impulsada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú en el marc d'un projecte territorial de la Fundació Pro Penedès, i els Ajuntaments de Vilafranca del Penedès, Igualada i el Vendrell, va comptar amb 23 representants d'establiments locals vinculats amb el turisme des de diferents camps: restauració, allotjament, oci, medi ambient, patrimoni o comerç, entre d'altres.

Els dos ponents de la jornada, el consultor en RSC Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, i el director de Seiba, Innovació Social, Albert Huerta, van exposar els beneficis que pot comportar per a les petites i mitjanes empreses l'aplicació de pràctiques de responsabilitat social. En aquest sentit, es va explicar que, malgrat que les empreses grans tenen més recursos per fer difusió de les seves polítiques en RSC, les pimes tenen la possibilitat de fer percebre més directament al seu públic les bones pràctiques que aplica.

Així mateix, també es va fer constar que, tot i que el concepte de RSC és encara bastant desconegut, el cert és que totes les empreses apliquen en major o menor mesura alguna bona pràctica, que hi encaixaria perfectament. Per tant, és important detectar i posar en valor aquestes bones pràctiques i treballar per desenvolupar-les, així com tenir ben identificats els grups d'interès de cada empresa per tal que es fomenti el diàleg amb els seus diferents interlocutors.

En la presentació de la jornada, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va destacar la creixent presència del concepte de responsabilitat social tant en el sector privat com en el públic: "la societat està evolucionant ràpidament i ens està demanant canvis en la manera de fer, no podem obviar-ho perquè aquesta és l'única manera d'establir-hi una relació de confiança". En aquest sentit, l'alcaldessa va explicar als presents el compromís que ha assumit l'Ajuntament de la ciutat per intentar millorar en aspectes com la transparència, la participació, la sostenibilitat i l'eficiència.

De les empreses que ahir van ser presents a la jornada se'n seleccionaran cinc que participaran en un projecte pilot promogut per la Fundació Pro Penedès i les quatre capitals de l'anomenat Gran Penedès, amb l'objectiu de desenvolupar-hi polítiques de responsabilitat social. Aquest projecte es desenvolupa simultàniament als quatre municipis i la coordinació tècnica va càrrec de la consultora Vector5.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00