Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

26/06/2015

Compromís amb la igualtat i la dignitat de totes les persones

El jove Joan Albert Pascual ha llegit el manifest davant les portes de l'Ajuntament    El jove Joan Albert Pascual ha llegit el manifest davant les portes de l'Ajuntament

Vilanova i la Geltrú celebra el dia per l'alliberament lèsbic, gai, transsexual i bisexual

Aquest diumenge, 28 de juny, se celebra el Dia Internacional per l'Alliberament lèsbic, gai, transsexual i bisexual. I la nostra ciutat s'ha sumat un any més als actes de commemoració amb la lectura d'un manifest a la plaça de la Vila.

Sota el símbol d'aquest col·lectiu, la bandera de l'arc de Sant Martí que onejarà al balcó de l'Ajuntament fins diumenge, l'alcaldessa Neus Lloveras ha volgut reiterar "el compromís d'aquest ajuntament amb la igualtat i la dignitat de totes les persones, un compromís de seguir treballant per avançar".

La lectura del manifest ha anat a càrrec de Joan Albert Pascual, un jove vilanoví llicenciat en història de l'art i vinculat a l'Associació cristiana de gais i lesbianes. El text recorda les lleis que reconeixen la dignitat i la igualtat que totes les persones mereixen: les que ja són un fet, i les que encara han de venir, per garantir un canvi que permeti donar resposta a tots els problemes sanitaris, laborals, educatius o socials que encara es troba el col·lectiu LGTB en la vida quotidiana.

Podeu llegir el manifest aquí

A banda de la lectura del manifest, per commemorar el Dia Internacional per l'Alliberament lèsbic, gai, transsexual i bisexual, ahir dijous es va projectar, en col·laboració amb l'Associació Cineclub "Sala 1", la pel·lícula "Tomboy", i es va fer un debat sobre les reflexions que aporta aquest film.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00