Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/03/2017

Dia Internacional de les Dones a VNG

Un any més, la plaça de la Vila ha estat decorada per a l'ocasió        Un any més, la plaça de la Vila ha estat decorada per a l'ocasió

La ciutat celebra un any més aquesta jornada de lluita i reivindicació

"El 8 de març és encara un dia de lluita, per reivindicar la plena igualtat de drets entre dones i homes". Així s'expressava la tercera Tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, en la presentació de la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones.
Llorens ha recordat que, "malgrat la feina de les institucions per tirar endavant lleis i accions que afavoreixin la igualtat, queden molts reptes per continuar lluitant contra estigmes com la desigualtat salarial, els micromasclismes, la violència o les desigualtats en l'àmbit de l'educació. Hem de continuar avançant i treballant des del feminisme, com fa aquest Ajuntament".

La lectura del manifest ha anat a càrrec de Raquel Martínez Urkizar, alumna de 2n de Batxillerat de l'Institut Dolors Mallafré i Ros, i autora d'un treball de recerca sobre dones i música.
Lectura manifest Dia Dones petita
Podeu llegir aquí el manifest de la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis.

Avui, a més, la plaça de la Vila ha estat l'escenari d'una decoració al·legòrica amb la simbologia de les dones a càrrec del Grup de Dones del projecte Dona Identitat i Diversitat (DID) i la col·laboració d'alumnat de l'Escola Ítaca i la Regidoria de Convivència i Equitat. Després de la lectura del manifest s'ha fet una ruta emocional per Vilanova i la Geltrú, primera passejada per indrets de la ciutat que representen un record positiu viscut en primera persona per dones del projecte Dona Identitat i Diversitat (DID).

A partir de les 19 h, a la plaça de la Vila, entitats del Casal de Dones es concentraran per commemorar el 8 de març, i faran la Lectura del manifest elaborat per l'entitat Lluna de Foc. Tot seguit, manifestació amb el lema "Les dones som la revolució".

Podeu consultar tota la programació al voltant del Dia Internacional de les Dones aquí

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00