Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/10/2015

Bones vibracions al FIMPT del 35è aniversari

La regidora de Cultura ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició  La regidora de Cultura ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició

Més de 3.000 persones han passat pels diferents escenaris del Festival. Kepa Junkera va omplir dissabte tot l'Auditori

La pluja va fer la guitza en alguns moments del cap de setmana, però el Festival internacional de Música Popular Tradicional es va poder celebrar amb tota normalitat, tant a nivell artístic com d'infraestructures. Més de 3.000 persones van passar entre dijous i diumenge pels diferents escenaris del FIMPT 2015.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, deia en roda de premsa que "Ha estat un encert tornar a posar la seu central del Festival a la plaça de la Vila, espai emblemàtic del festival durant els 35 anys d'història, i espai neuràlgic de la ciutat. La gent ha respost molt bé, tant a l'espai Fimpeteca com a les diferents actuacions".

Llorens destacava també la qualitat de les dues produccions del festival, tant el tret de sortida de dijous amb Elisabet Raspall i Jordi Paulí, com a la cloenda diumenge amb The New Catalan Ensemble. Dos espectacles que reflecteixen el bon moment de la nostra ciutat i del territori català pel que fa a músics i compositors, i també el bon moment de les noves fornades de joves músics, molts d'ells sortits del l'Esmuc. "Aquest espai de suport als creadors és una de les qüestions que volem continuar mantenint. Demostra el bon moment musical que viu la ciutat, que és fruit d'un treball constant, ja que tenim engranatges com l'Escola Conservatori".

Recuperar el Teatre Principal com a escenari del Festival per a aquestes dues produccions també ha estat un encert, ja que ha permès donar qualitat tècnica i de sonoritat a les propostes, a la vegada que les ha mantingut al centre de la ciutat.

Com era d'esperar, dissabte hi va haver ple total en el concert de Kepa Junkera a l'Auditori Eduard Toldrà. Dues hores de concert en el que el músic basc es va implicar plenament amb la història del festival, on ha actuat més de 5 vegades des que va presentar el seu primer disc. La celebració conjunta de 35 anys de FIMPT i 35 anys als escenaris de Kepa Junkera va ser tot un èxit.

La regidora ha valorat també l'esquema i les seccions que s'han introduït els darrers anys del Festival: "penso que el festival ha pogut anar consolidant el format que s'ha reformulat en els últims anys, refermant la voluntat de suport a la creació i a les produccions del festival com el Firasac i el FIMPTits. Esperem que hi pugui haver una continuïtat al llarg dels anys, pensem que és un format que es va consolidant".
Així, diumenge al matí es consolida el Firasac, que compleix el seu objectiu com a espai de trobada entre luthiers, músics, teòrics i alumnes. El pati del castell de La Geltrú va quedar petit per acollir el públic que volia veure el concert de Deixa't de Romanços. I tant el Sons de Gralla com el FIMPTits han estat dos espais que també van lligant amb el seu públic, i que representen dos moments per viure el festival en família.
Les presentacions de llibres i cd's a l'espai de La Vermuteria, que oferien també un concert de petit format, han funcionat molt bé i han omplert l'espai de públic.

En la roda de premsa de valoració, la regidora de Cultura ha volgut agrair també la col·laboració d'entitats, establiments, empreses i mitjans que recolzen i col·laboren amb el Festival.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00