Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/11/2016

Dia mundial de la Sida a Vilanova i la Geltrú

Tothom qui ho vulgui es podrà fer la prova ràpida de detecció del VIH aquest dijous, i hi haurà un punt d'informació

L'1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la SIDA, i un any més, Vilanova i la Geltrú se suma als actes commemoratius amb un Punt de Salut i la possibilitat de fer-se la prova ràpida de detecció del VIH.

Així, aquest dijous, tothom qui ho vulgui es podrà fer aquesta prova, de manera confidencial i gratuïta, en dos punts de la ciutat: a l'ASSIR (Servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva) del CAP Jaume I de 8 a 20 h, i a l'EPSEVG (Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG) de 12 a 16 h.

La prova “Surt de dubtes” es recomana a homes i dones que hagin mantingut relacions sexuals amb penetració sense preservatiu amb una parella de la qual es desconeix l'estat de salut, persones que han compartit el material per injectar-se drogues, les dones que pensen tenir un fill, les persones que han tingut una infecció de transmissió sexual, o les parelles estables que volen deixar d'utilitzar el preservatiu en les relacions sexuals.

A banda d'aquesta prova, s'instal·larà un Punt de Salut amb material informatiu i de prevenció. Serà a la rambla Principal a la cantonada amb el carrer de Manuel Marquès, de 12 a 15 h i de 16.30 a 19 h.

D'altra banda, del 28 de novembre fins al 3 de desembre, les biblioteques Armand Cardona, Joan Oliva i el Bibliomercat del Mercat de Mar ofereixen una mostra de fons documental i fan la reedició de la guia de recursos sobre la SIDA.

Les activitats al voltant del Dia Mundial de la SIDA, que enguany porten per lema “Aixequem els mans per la #prevencioVIH”, han estat organitzades des de l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Salut, juntament amb l'Oficina Jove del Garraf, l'Institut Català de la Salut i la Xarxa de Biblioteques Municipals. I compten amb la col·laboració del Grup ATRA i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, així com amb els nois i noies del Centre Obert.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00