Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/11/2016

La VI Jornada de la Inclusió Social a VNG tractarà sobre l'habitatge i la vulnerabilitat residencial

La Jornada és oberta a tothom La Jornada és oberta a tothom

La Jornada tindrà lloc el proper dijous 24 de novembre a Neàpolis

Un any més, el Pla Local d'Inclusió Social de Vilanova i la Geltrú organitza la VI Jornada de la Inclusió Social, un acte que pretén ser un espai per informar i sensibilitzar sobre els processos d'exclusió social que es donen en diferents àmbits vitals de les persones i que dificulten tenir una millor qualitat de vida. Alhora que es presenta una problemàtica social determinada i els seus efectes, interessa especialment mostrar idees i projectes innovadors que es duen a terme per a la inclusió social i la millora de qualitat de vida de les persones afectades.

Aquest any la Jornada tractarà el tema de l'habitatge: quins processos d'exclusió social es donen, els col·lectius més afectats, i quins instruments es poden aplicar per fer-hi front. Sota el títol "L'habitatge com a punt de partida. Models innovadors per fer front a la vulnerabilitat residencial", la Jornada se celebrarà dijous 24 de novembre, de 9 a 14 h, a Neàpolis.

La Jornada, en la que destaca especialment l'expertesa de les persones convidades en la temàtica de l'habitatge i la vulnerabilitat residencial, serà conduïda i moderada per Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat 3. La ponència principal anirà a càrrec de Fernando Fantova, consultor social i doctor en ciències polítiques i sociologia del País Basc, que parlarà sobre el disseny de polítiques d'innovació social per a la inclusió residencial i social.

També intervindran la vilanovina Blanca Deusdad i Núria Lambea, de la Càtedra de Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, que exposaran àmbits dins l'oferta i gestió de l'habitatge social que poden influir en la inclusió social residencial, i presentaran el cas d'un col·lectiu especialment vulnerable a l'exclusió residencial: la gent gran. Seguidament, el doctor en Sociologia i expert en regeneració urbana i metodologies participatives, Óscar Rebollo, presentarà l'habitatge a través d'una perspectiva més comunitària. Tancarà la ronda de ponències Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona, i president de FEANTSA (Federació Europea d'organitzacions que treballen amb persones sense llar), que exposarà la problemàtica d'exclusió residencial més extrema, el "sensellarisme", i un model per combatre'l, el "housing first".
La jornada acabarà amb una taula rodona amb els/les ponents i un torn obert de paraules.

La jornada va dirigida a tots/es aquells/es professionals de l'àmbit social, habitatge, docent, investigadors/es, estudiants, entitats, i a qualsevol persona que estigui interessada en temes d'habitatge i d'inclusió social en general.
Aquí trobareu el programa de la Jornada, amb tot el detall de les ponències i les experiències, i l'enllaç d'inscripció.

La inscripció és gratuïta, es pot fer fins al dimecres 23, i les places són limitades.
Per qualsevol dubte es pot contactar amb l'Oficina Tècnica d'Inclusió a vnginclusio@vilanova.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00