Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/03/2014

Les biblioteques municipals celebren el Dia Mundial de la Poesia

A la ciutat les activitats se centren en Joan Vinyoli i en els infants      A la ciutat les activitats se centren en Joan Vinyoli i en els infants

Divendres 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia. Les biblioteques de VNG organitzen un seguit d'activitats amb la voluntat de promoure la lectura i el gust per aquest gènere literari

El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia, i les biblioteques de Vilanova participen com cada any en aquesta celebració amb diferents activitats.

La biblioteca Joan Oliva i Milà organitza el concurs 'Bibliopoetes: poesia feta per infants'. Aquest concurs, que se celebra entre el 8 de març i el 2 d'abril, s'adreça a infants fins als 14 anys i proposa que aquests escriguin un poema i el portin a la biblioteca, on serà exposat.
A la mateixa Joan Oliva, dimecres 19 de març es farà la xerrada 'Aproximació a Joan Vinyoli', a càrrec de Jordi Llavina, escriptor i comissari de l'Any Vinyoli, ja que aquest 2014 se celebra el centenari del naixement del poeta barceloní. Per a aquesta activitat cal inscripció prèvia perquè les places són limitades.

Per la seva banda, la biblioteca Armand Cardona Torrandell ofereix dissabte 22 de març a les 12h l'hora del conte 'Joana de les paraules clares', a càrrec de Susana Peix. Un viatge per la vida i l'obra de Joana Raspall, on es combina contacontes, poesies, jocs i taller. L'activitat està adreçada a infants a partir de 5 anys.

Les dues biblioteques municipals de VNG exposaran durant aquesta setmana una selecció d'obres poètiques, tant d'adults com infantils, que formen part del seu fons per tal d'apropar la poesia a tots els usuaris que vulguin celebrar aquest acte.

A nivell català, per festejar el Dia Mundial de la Poesia aquest 2014 la poeta Montserrat Abelló ha escrit el poema 'Tan sols la paraula nua', que s'ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.
Montserrat Abelló (Tarragona, 1918) és poeta i traductora. Va iniciar la seva trajectòria poètica el 1963 amb 'Vida diària' i ha publicat, entre d'altres, 'Foc a les mans' (1990), 'Dins l'esfera del temps' (1998), 'Memòria de tu i de mi' (2006). Escriptora reconeguda i compromesa amb el feminisme literari, ha estat guardonada amb nombrosos premis, com el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, 2008. La majoria de les seves obres es pot trobar a les biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Més informació: Bloc del Dia Mundial de la Poesia
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00