Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

31/05/2016

Les escoles de Vilanova i la Geltrú celebren el Dia Mundial del Medi Ambient

L'auditori Eduard toldrà ha acollit aquest matí un acte multitudinari

L'auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú s'ha omplert aquest matí de gom a gom amb les escoles participants a l'Agenda 21 Escolar, per tal de celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras; el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient; Gerard Llobet; i la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens. Neus Lloveras ha estat l'encarregada d'obrir aquest acte tot felicitant a les escoles per la tasca feta i per la "gran tasca de conscienciació que la gent més jove està duent a terme per a que tots reciclem, recuperem i reduïm."

Seguidament s'ha donat pas a la lectura del Manifest Escolar del Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest manifest va estat elaborat a les instal·lacions del CRIA durant la V Trobada Intercentres de Primària, que anualment s'organitza dins el programa de l'Agenda 21 escolar, del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La trobada va servir per a què l'alumnat de les escoles participants compartissin experiències i expliquessin els projectes ambientals que fan als seus centres. Els nens i les nenes participants van escollir la Gestió de Residus com a tema del manifest i els alumnes que l'han llegit han estat Martí Alonso del Col·legi Sant Bonaventura, Dídac Martínez de l'Escola La Ginesta, Vera Molina de l'Escola Pia, Pol Cuartero de l'Escola El Cim, Fidel Ramírez de l'Escola El Cim i Lucia Vidal de l'Escola Pia. Després de la lectura, la regidora Ariadna Llorens ha volgut reconèixer la tasca de les escoles al voltant de l'Agenda 21 i ha afirmat "que és un projecte que hauríem de tenir molt més en compte perquè té una importància cabdal." Llorens també ha volgut felicitar als tècnics de la regidoria de Medi Ambient per la seva feina constant al llarg del temps.

Tot seguit s'ha fet el lliurament de premis de la desena Mostra d'Art d'Objectes reciclats i reutilitzats. El primer premi ha estat per a Pau Vidal García de l'Escola Pia per l'obra Rellotge de Cotxes; el segon premi ha estat per Maria Lozano Ogalla del Col·legi Sant Bonaventura; i el tercer premi ha estat per a Jorge Martínez Esteves de l'Escola El CIM, per l'obra Temple Grec. El primer premi creatiu ha anat a mans de Mariona López i Ohana Roque del Col·legi Sant Bonaventura per l'obre Playmòbil Pintora; el segon premi ha estat per Laia Hill i Núria Solsona de l'Escola Pia per l'obra Unicorn; i el tercer premi ha estat per María Carmona García del Col·legi Sant Bonaventura per l'obra Mas que un Hobby. Finalment, el premi especial popular, ha anat a parar a Judit Serra i Francesca Mónaco de l'Escola Pia; i a Cristina Ordóñez i Alba Forgas del Col·legi Sant Bonaventura.

L'acte ha comptat amb la participació de Rafel Vives, presentador del programa de TV3 "Ja t'ho faràs" que ha fet un seguit d'experiments en viu, amb material per a reciclar, i que ha causat la sorpresa i l'admiració dels assistents.

Finalment, Gerard Llobet ha tancat l'acte destacant la bona feina que està fent la ciutat al voltant del reciclatge, i del fet que recentment s'hagi rebut un guardó per la manera en que reciclem el vidre a Vilanova i la Geltrú. "Ara cal que seguim fent bé aquesta feina amb la resta dels contenidors, ja sigui el verd, el blau, o el de color groc. Avui hem aprés paraules importants com "compromís". Ens heu d'ajudar a que els pares també s'impliquin i des de la ciutat aprenem a protegir la terra."
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00