Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/02/2014

El Ple aprova la modificació del funcionament de les Assemblees Municipals Obertes

La pròxima AMO es farà el dissabte 5 d'abril amb un nou format més breu

El ple ordinari del mes de febrer es va celebrar ahir al vespre a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar, amb el vots favorables de CiU, PSC, CUP i ICV i l'abstenció del PP, la modificació del funcionament de les Assemblees Municipals Obertes (AMO). Així mateix es va anunciar que la pròxima AMO se celebrarà el pròxim dissabte 5 d'abril, es discutiran cinc propostes, enlloc de les sis previstes fins ara, i tindrà una durada no superior al 120 minuts.

El ple també va aprovar definitivament, amb els vots a favor de CiU, PP i ICV; l'abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP, l'estudi de detall de l'atorgament de la concessió administrativa per a l'explotació de tres superfícies al Trajo de Garbí del Port de Vilanova i la Geltrú, promogut per Ona Beach Club SL. També es va aprovar definitivament, en aquest cas per unanimitat, el Pla de Millora Urbana del Polígon d'Actuació PA-6, al Portal del Nin, redactat per l'arquitecte Òscar Valverde de Taller - Tres Arquitectura, SLP) per encàrrec de l'ajuntament.

En el capítol de mocions es van aprovar per unanimitat les mocions d'ICV per garantir la viabilitat de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat; i la que proposava la reposició de l'arbrat de la ciutat. També per unanimitat es van aprovar les mocions del PSC contra l'increment del preu del transport públic, i la que proposava un pla de xoc contra l'atur juvenil. Amb votacions separades dels seus punts també van tirar endavant la moció d'ICV per impulsar l'activitat econòmica a la ciutat, i la moció del PSC contra la reforma de la llei de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs. En aquesta darrera moció es va donar llibertat de vot i el resultat va ser que Convergència, PSC, ICV i CUP van votar a favor, dos regidors del PP van votar en contra, i es van abstenir la regidora del PP i la regidora d'UDC.

També van tirar endavant les tres mocions de la CUP. Una primera que proposa que l'Ajuntament usi el programari lliure en l'àmbit de les TIC, i dues d'urgència. La primera de rebuig a la sentència sobre la immersió lingüística a l'escola que afecta a Vilanova i la Geltrú al centre concertat dels Franciscans; i la segona sobre la detenció a Barcelona de joves antifeixistes. Totes aquestes mocions es van aprovar amb el suport de tots els grups municipals e excepció del PP que va votar en contra.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00