Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/06/2014

Conveni de col·laboració amb l'Amical de Mauthausen

Després de signar el conveni el president de l'Amical ha regalat a l'alcaldessa un llibre sobre la història de l'entitat    Després de signar el conveni el president de l'Amical ha regalat a l'alcaldessa un llibre sobre la història de l'entitat

S'ha formalitzat la col·laboració entre l'Ajuntament de VNG i l'Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d'Espanya

Aquest matí s'ha signat el conveni que formalitza la col·laboració que hi ha des de fa temps entre l'Ajuntament i l'Amical de Mauthausen, ara presidida pel vilanoví Enric Garriga.
Una entitat que va néixer amb molts entrebancs el 1962, en plena dictadura franquista i que té dos grans objectius: d'una banda, treballar per la memòria històrica i de la deportació; i de l'altra, fer tasques de prevenció del feixisme.

El president de l'Amical ha destacat la seva satisfacció per la signatura del conveni, i ha recordat que "Vilanova, actualment, apareix com un referent quan es parla de prevenció del feixisme, tant a nivell estatal com europeu, gràcies al Projecte Buchenwald". Un projecte en el que participen 10 centres de secundària de Vilanova i de la comarca, i que va creixent cada any, amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, de l'Institut d'Estudis Penedesencs, del Museu del Ferrocarril, i d'entitats com la Frontissa o Garraf per la República.

D'aquí han sorgit iniciatives com la celebració a Vilanova de l'assemblea de l'amical de Mauthausen, les reunions amb professorat o la trobada d'alumnes antifeixistes. És per això que, amb l'objectiu de treballar des de la proximitat, Garriga ha demanat a l'Ajuntament que se sumi a la xarxa de ciutats antifeixistes, una iniciativa a la que ja s'han compromès els alcaldes i alcaldesses de ciutats com Manresa, Sant Celoni o Vilafranca.

L'alcaldessa Neus Lloveras ha volgut manifestar en la signatura del conveni que "un dels objectius d'aquest govern municipal és donar un impuls a la comissió per la memòria històrica. El projecte Buchenwald és molt positiu, i sempre trobareu el recolzament de l'Ajuntament en tot el que sigui prevenir amb els joves que es puguin reproduir situacions com les del passat".


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00