Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/02/2016

La Consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, visita Vilanova i la Geltrú

Neus Munté va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament Neus Munté va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament

Munté es va reunir amb l'equip de govern i va assistir a la presentació d'un llibre sobre els trastorns de la conducta alimentària escrit per la vilanovina Marga Serra

La consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya Neus Munté va ser a Vilanova i la Geltrú dijous, on va ser rebuda per l'alcaldessa i diversos regidors de la ciutat i va signar el llibre d'honor de l'Ajuntament.
Després de l'atenció a la premsa, Munté es va reunir amb l'equip de govern municipal a la Sala Pau Roig Estradé. Visita Neus Munté. Signant llibre d'honor
L'equip de govern van aprofitar la visita de la consellera de la Presidència per exposar-li les línies de treball per aquest mandat i traslladar-li algunes demandes. En aquest sentit, es va parlar de l'increment d'aportació municipal a les beques menjador per complementar les necessitats que no quedaven cobertes, i també se li va plantejar la necessitat d'ampliar l'edifici del centre ocupacional Sant Miquel. D'altra banda, es va explicar a la consellera la importància d'alguns dels principals projectes de ciutat, com l'ordenació de la façana marítima o el nou hospital, per als quals es requereix suport en finançament. Visita Neus Munté. Reunió amb el govern
L'alcaldessa va exposar a la representant del govern de la Generalitat el problema que pateix la ciutat amb l'accés a l'estació de tren per Baix-a-Mar, així com el greuge que suposa per a la comarca el mal funcionament de les Rodalies de Renfe i l'elevat cost del peatge de la C-32. D'altra banda, també es va informar Neus Munté de les accions en l'àmbit esportiu i de la voluntat d'impulsar el FIMPT i el projecte de la Casa de la Festa.

Després de la reunió, Munté es va dirigir a la biblioteca municipal Joan Oliva, per a la presentació del llibre "Els trastorns de la conducta alimentària".
L'acte, presentat per la regidora de Cultura Teresa Llorens, va comptar amb les intervencions de Núria Ribé, psicòloga de Serveis Socials de l'Ajuntament de VNG, i de l'autora Marga Serra, professora del màster de Nutrició i Salut de la UOC.

Serra, que també ha publicat "Trastornos del comportamiento alimentario. Enfoques preventivos", és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, postgraduada en Dietètica i Nutrició per la Universitat Autònoma de Barcelona, i té un Màster en Nutrició i qualitat dels aliments per la Universitat de les Illes Balears. A més, és Doctora en Ciències de la Salut per la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria.
Visita Neus Munté. Biblioteca general
Els trastorns de la conducta alimentària són desordres mentals caracteritzats per un comportament patològic enfront de la ingesta alimentària i una obsessió pel control de pes. Són generalment trastorns d'origen multifactorial, originats per la interacció de diferents causes d'origen biològic, psicològic, familiar i sociocultural. Són afeccions que provoquen conseqüències negatives tant per a la salut física com mental de la persona. En la majoria de situacions la persona afectada no és capaç d'identificar les conseqüències negatives del trastorn, ni de la necessitat de fer tractament, ni tampoc els beneficis d'aquest, dificultant enormement l'adherència al tractament en alguns casos.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00