Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/04/2013

Nova edició del taller de llengua i entorn

Participants en el darrer taller de llengua i entorn Participants en el darrer taller de llengua i entorn

L'aprenentatge del català permetrà a una dotzena de persones conèixer millor la realitat del barri de mar i de la ciutat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de Pescadors inicien divendres la cinquena edició del taller de llengua i entorn adreçat a persones de diferents orígens relacionades amb l'activitat pesquera i el barri de mar.

Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar el nivell de comprensió i expressió oral en català, tant pel que fa al vocabulari i les expressions bàsiques per al desenvolupament diari i quotidià, com al coneixement de temes relacionats amb el món mariner i la pesca. Els participants poden aprendre també expressions referents a tràmits administratius, a recursos de la ciutat, transports, la família i la casa i totes aquelles temàtiques que sorgeixin en funció de les seves demandes. L'objectiu és afavorir l'autonomia personal i la relació amb la comunitat.

Enguany 12 persones de diferents orígens, assistiran a les sessions a la Casa del Mar que començaran aquest divendres i es perllongaran fins el mes de juny.

Per facilitar aquest procés d'aprenentatge el Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú assessora i cedeix el material. El projecte també compta amb la col·laboració d'una docent d'origen magribí.

Aquest projecte s'emmarca dins de les actuacions que tenen com a finalitat afavorir l'accés i l'ús del català com a llengua de cohesió entre tota la ciutadania. El punt de partida és el convenciment que la comunicació és un element imprescindible per al desenvolupament i l'autonomia de la persona, bàsic per a la relació i l'intercanvi i tenint clara la importància del vincle entre llengua, comunicació i sentit de pertinença al territori.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00