Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/01/2014

Nova temporada al Teatre Principal i a l'Auditori Eduard Toldrà

Presentació de la nova temporada del Teatre i de l'Auditori Presentació de la nova temporada del Teatre i de l'Auditori

S'incrementa el nombre d'espectacles que tindran com a escenari altres espais de la ciutat per arribar a nous públics

Tot és a punt per a la nova temporada del Teatre Principal i de l'Auditori Eduard Toldrà. Aquest matí s'ha presentat la nova programació, on destaca la incorporació de molts professionals vilanovins en les diferents arts escèniques.

La regidora de Cultura, Marijó Riba, ha volgut destacar aquest fet. "Fem un esforç per continuar oferint una programació estable. Creiem que és imprescindible que una ciutat com la nostra tingui programació estable. I l'hem volgut omplir amb clau vilanovina. Tenim professionals en molts àmbits: actors i actrius, direcció, gestió musical, etc.".

La programació d'arts escèniques i musicals s'erigeix com un dels pilars fonamentals de la política cultural de la ciutat i cal entendre-la com una de les eines al servei de la comunitat per tal d'apropar la cultura a la ciutadania.

Dintre de la temporada febrer-juny 2014, es presenta una nova proposta de Música classica en petit format, a l'escenari de l'Auditori Eduard Toldrà, que permetrà a l'espectador tenir un contacte més proper amb la música clàssica i els seus intèrprets. Aquesta programació es fa en col·laboració amb la Camerata Eduard Toldrà.

Com a novetat també cal destacar l'experiència El Principal de portes enfora, on s'incrementa la programació d'espectacles a d'altres espais de la ciutat amb la voluntat d'arribar a nous públics, traspassar les fronteres físiques del teatre i fer més partícip el seu públic. Així, trobarem espectacles a la Biblioteca Victor Balaguer, al Foment Vilanoví, a l'Arxiu Històric Comarcal (al Castell de la Geltrú), al Centre d'Art Contemporani La Sala, a més a més d'espais de carrer on es faran algunes de les propostes previstes.

Estrenen temporada dos noms consolidats del nostre teatre. Sergi López i Jorge Picó pugen a l'escenari l'obra Shakespeare a Benicàssim, una peça que esdevé una lectura dramatitzada de textos del dramaturg anglès. Segons explica Picó "és una experiència veure a Sergi López barallar-se amb Shakespeare".

Una experiència multidisciplinar arriba de la mà del guitarrista vilanoví José Luís Bieito i la ballarina i pintora Vero Cendoya. Per Bieito "la música, concretament les cançons dels musicals de Broadway, és el fil conductor d'un espectacle que esta 'en construcció'."

Una altra proposta és Moon Motel, on Marta Bayarri interpreta un monòleg sobre amor i violència domèstica que critica la idealitzada societat americana.

L'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat serà present en diverses ocasions dins de la programació que ara s'estrena. Recorda qui ets és el títol del musical que portaran a l'Auditori, professors i alumnes de l'escola.

La música clàssica troba un nou espai un diumenge de cada mes de la mà de l'Associació Cultural Eduard Toldrà, que organitza, a partir de les 19 h, diferents concerts amb formacions petites a l'Auditori. També segueix el cicle Parlem de música, cada segon dijous de mes,a les 21 h.

En aquesta nova temporada es consolida la participació en el programa Apropa Cultura, creat des de la Fundació Privada de l'Auditori i l'Orquestra de Barcelona amb l'objectiu de facilitar l'accés a la programació escènica i musical a les persones amb necessitats socials de Catalunya

I també continua l'oferta Regala Cultura. Cal recordar que el Tiquet Regal es pot adquirir a les taquilles del Teatre Principal i també per Internet.

Per al dia 1 de febrer és prevista la renovació d'abonaments a les taquilles del Principal de 17 a 20 h o a través d'Internet a partir de les 17 h, introduint el codi de l'abonat. I a partir del dia 2 de febrer, a les 11 h, s'obrirà la venda per Internet i taquilles del Teatre Principal simultàniament per evitar cues i agilitzar la venda.

Trobareu tota la informació de la nova temporada febrer-juny 2014 a la web del Teatre Principal i a la web de l' Auditori Eduard Toldrà.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00