Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/11/2016

Conveni per al subministrament d'aigua a les famílies amb vulnerabilitat

El conveni s'ha signat aquest matí, just abans d'inaugurar la Fira de Novembre  El conveni s'ha signat aquest matí, just abans d'inaugurar la Fira de Novembre

Vilanova i la Geltrú se suma als convenis signats per la Generalitat amb empreses subministradores d'aigua en la lluita contra la pobresa energètica

El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en representació de l'Agència Catalana de Consum (ACC), i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Companyia d'Aigües, Neus Lloveras, han signat aquest matí un conveni per aplicar mesures per fer front a les necessitats de les famílies en situació de pobresa energètica.
Així, Aigües de Vilanova i la Geltrú se suma a les 19 empreses de diverses poblacions que ja han subscrit el conveni amb la Generalitat.

El conseller Jordi Baiget ha explicat que “la llei sobre pobresa energètica de Parlament de Catalunya dóna el mandat de negociar convenis amb les empreses subministradores per aconseguir descomptes substancials en les factures de subministraments que no es poden pagar”. Baiget ha destacat que “l'Ajuntament i la Companyia d'Aigües ho han posat molt fàcil, perquè tenen una visió social del problema. El conveni ha d'ajudar a les famílies més vulnerables de Vilanova, que vegin que les administracions s'alien per lluitar contra la pobresa i fer-los la vida una mica més fàcil”.

L'alcaldessa Neus Lloveras, per la seva banda, ha recordat que “Ens ajuda molt que s'hagi aprovat aquesta llei al Parlament de Catalunya. Vilanova és una ciutat que fa molts anys que està treballant en aquesta línia, l'aigua és un bé de primera necessitat, i cal posar totes les mesures. Aquest conveni ens ajuda a consolidar una de les prioritats que tenim”.

La nostra ciutat disposa d'una tarifa social que actualment té 1.009 beneficiaris, i durant el 2015 es van aplicar 1.206 ajornaments i/o fraccionaments dels rebuts. El conveni recull mecanismes per evitar el tall de subministrament d'aigua potable a les persones amb situació de vulnerabilitat, a les que estan en tràmit de sol·licitud o assignació d'algun ajut o renda mínima, i de les qualificades amb vulnerabilitat residencial.

Amb aquest conveni, Aigües de Vilanova flexibilitza el pagament de les factures de subministrament d'aigua atorgant ajornaments o el pagament a terminis de manera individualitzada a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica o d'exclusió residencial.

Per la seva part, l'Agència Catalana de Consum es compromet a donar suport, assessorament i la col·laboració necessària a la Companyia d'Aigües de VNG per complir la legislació vigent en matèria de consum i, especialment, pel que fa a la normativa de pobresa energètica.

Aigües de Vilanova informarà anualment l'Agència Catalana del Consum (ACC) de quin ha estat l'abast de les mesures que hagi posat en marxa. Això permetrà que la Generalitat pugui, a més de garantir el compliment de la llei, incrementar i sistematitzar tota la informació per tal d'avaluar l'evolució de la pobresa energètica i elaborar les polítiques més adequades en cada moment. Amb la signatura d'aquest conveni, la Generalitat prossegueix amb el desplegament de la Llei 24/2015.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00