Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/02/2013

David Puertas presenta 'Abans i després del concert: 15 anys de música al Garraf'

David Puertas David Puertas

L'autor recull una cinquantena d'articles publicats en diferents mitjans del Garraf amb la música com a fil conductor

El músic i periodista David Puertas presenta un nou llibre titulat Abans i després del concert: 15 anys de música al Garraf. Es tracta d'un recull d'articles que el divulgador musical ribetà ha publicat en diferents mitjans de comunicació del Garraf en els darrers 15 anys. L'acte es farà el dia 3 de març, abans del concert que la Camerata Eduard Toldrà oferirà a l'Auditori.

La música és el fil conductor de tots ells: música simfònica, música de cobla, música popular, música de jazz... Però la música és només una excusa per parlar de la gent més propera, d'educació, de política local, de projectes de quilòmetre zero, de Ribes, de Vilanova i la Geltrú, de Sitges... I també dels darrers concerts que va fer l'Orquestra de Cambra del Garraf abans de convertir-se en Camerata Eduard Toldrà.

La major part dels articles inclosos al llibre han estat publicats en mitjans de comunicació com el Diari de Vilanova, L'Altaveu de Ribes o l'Eco de Sitges, però també en programes de mà de concerts o llibrets de Cds. La portada compta amb una il·lustració de l'artista ribetana Laura Borràs. El pròleg -signat per Guillem Mercader, director del Diari de Vilanova- destaca la capacitat comunicativa de l'autor en un àmbit tan concret com el de la música. Segons l'autor, "al llibre abans i després del concert hi ha una part de la vida musical que tenim més a prop, la del nostre barri, la que es viu a la plaça del poble, a l'entitat social que ha organitzat un concert o a l'escola de música que hi ha tres carrers més amunt. És un llibre que parla de la vida i en ell és tan important la música com l'entorn on ha estat feta: la comarca del Garraf, la seva gent i els seus llocs".

David Puertas és músic i periodista. Fa més de 20 anys que es dedica a la divulgació musical, activitat que desenvolupa des de les pàgines de diversos mitjans de comunicació, presentant concerts i apropant la música als nois i noies de l'INS Can Puig de Sant Pere de Ribes. Col·labora habitualment amb les millors orquestres, bandes, cobles i corals del país. Ha publicat una dotzena de llibres, entre els que destaquen Notes de concert (2012, Sebla Edicions), Música encreuada (2004, Clivis Publicacions) i Mozart i la Flauta Màgica (2002, CMdeMC). És inventor del sidoku, la versió musical del popular sudoku, joc que difon des de la pàgina web www.sidokus.com i que ha publicat a Alemanya, Holanda i Japó.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00