Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/10/2015

La Fira de Novembre arriba als 25 anys des de la seva recuperació i estrena Saló del Carnaval

La fira ocuparà 65.000 m2, tindrà 250 expositors i espera superar els 180.000 visitants

La Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú arriba enguany al 25è aniversari des de la seva recuperació. La fira continuarà sent el més gran certamen multisectorial de Catalunya a cel obert. Ocuparà una superfície de 65.000 m2, acollirà a 250 expositors i espera superar la xifra de 180.000 visitants de l'edició anterior. Enguany però la fira presenta una important novetat com és la creació del Saló del Carnaval. Es tracta d'una carpa de grans dimensions que estarà situada a la rambla Principal a l'alçada del teatre Principal. El Saló tindrà dues parts diferenciades. La primera, més etnogràfica, estarà dedicada als carnavals convidats de Vinarós. Altsasu, Torelló i Reus, a més del de Vilanova i la Geltrú que actuarà com a amfitrió. A més de poder veure elements molts interessant d'aquests carnavals, també es podrà assistir a xerrades, taules rodones i tallers que es faran al Teatre. L'altra vessant del Saló del Carnaval, més comercial, estarà dedicada a les industries i comerços relacionats amb la festa, des de disfresses, bijuteria, màscares, tèxtil i viatges. Per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, el saló servirà per accentuar el paper de referent que la ciutat té al voltant d'aquesta festa a Catalunya. "Vilanova i la Geltrú és un referent en l'àmbit cultural i el Carnaval, en concret, és una festa de referència i de cohesió social. El Saló servirà per posar en valor la vessant econòmica que té el Carnaval i que no disposa enlloc d'un escenari com el que proposem amb el Saló. Vinculem finalment la promoció econòmica amb la cultura i posem en valor la festa."

El regidor de Promoció Econòmica i Projecció Exterior, Gerard Figueras, va explicar que en aquests moments el nivell de contractació de la fira ja ha assolit el 100%. Va destacar que l'espai gastronòmic enguany estarà a la plaça de la Vila i estarà sota l'organització del Gremi d'Hostaleria i de Menja't Vilanova. "Les dues associacions volen presentar diferents sessions de showcooking per mostrar com es cuinen diversos plats de cuina vilanovina al llarg dels tres dies de la fira. Viu Comerç seguirà mantenint la seva proposta a la plaça de la Vila." El pressupost de la Fira de Novembre és de 300.000 euros dels quals l'Ajuntament n'aporta 60.000. L'estudi realitzat el 2014 afirma que la ciutat rep un impacte econòmic de 2,5 milions d'euros durant aquest tres dies.

La fira s'inaugurarà el divendres 13 de novembre a l'alçada de la plaça de les Neus. La conferència del Pòrtic de la Fira, que organitza l'ADEPG, es farà a Neàpolis el dijous 12 al vespre amb la presència de Jordi Gual, director estratègic i econòmic de La Caixa. El Diari de la Fira estarà confeccionat pel Diari de Vilanova i es podrà trobar encartat a les seves pàgines en l'edició del divendres 13, i també es podrà trobar als diferents estands durant la fira.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, va voler destacar la bona feina que s'havia fet per la fira a través de la Comissió de Fires i la bona sintonia i col·laboració entre el sector públic i el privat per millorar any rere any aquest certamen.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00