Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/04/2015

Lliurament de premis del 7è Simposi de Treballs de Recerca de Batxillerat del Garraf

Imatge dels alumnes finalistes al 7è Simposi de Treballs de Recerca i Batxillerat del Garraf   Imatge dels alumnes finalistes al 7è Simposi de Treballs de Recerca i Batxillerat del Garraf

El Museu del Ferrocarril va acollir l'acte de reconeixement a la vesant científica i d'investigació dels joves de la comarca

Vilanova i la Geltrú va acollir ahir durant tot el matí el 7è Simposi de Treballs de Recerca de Batxillerat del Garraf. Aquesta és una iniciativa que implica l'alumnat de batxillerat dels instituts de la comarca amb l'objectiu de promoure la vesant científica i d'investigació en els joves. Durant el matí alumnes de segon de batxillerat van exposar davant els alumnes que cursen primer els 41 treballs de recerca que havien estat finalistes. A partir de les 12.30 h, al museu del Ferrocarril es va realitzar la lectura del veredicte i l'acte de lliurament de premis.

El simposi de treball de recerca compta amb dos àmbits. L'àmbit Humanístic Social Artístic i l'àmbit Científic tecnològic. En el primer àmbit van ser mereixedors de premi els següents treballs i alumnes: Eric Limones de l'Institut Joaquim Mir pel treball 'Els castells del sud de Barcelona: un nou atractiu turístic'; Alba Gómez de l'Institut Dolors Mallafrè pel treball 'Creació d'un guió cinematogràfic a partir de "Caperucita en Manhattan"'; Maria Martínez de l'Institut Vinyet pel treball 'Turisme a Sitges: residents i visitants' i Núria Climent de l'Institut Manuel de Cabanyes pel treball 'Creació d'una gestoria a Vilanova i la Geltrú. En aquest àmbit també va rebre una menció d'honor Eric Cazorla de l'Institut Joaquim Mir pel treball 'La vida juvenil a la Guerra Civil espanyola. La Lleva del Biberó'.

Pel que fa a l'àmbit Científic Tecnològic, les guanyadores van ser Cristina Mestres de l'Institut Can Puig pel seu treball 'La mort cel·lular: diferenciació entre l'apoptosi i la necrosi' i Anna Jiménez de l'Institut Alexandre Galí pel seu treball 'El coure a les aigües residuals del Garraf'. Per fer el lliurament de premis, consistents en bitllets de Renfe-AVE per als premiats i una persona acompanyant a diferents destinacions de l'estat espanyol, de França i un passi Renfe-Interrail per a dues persones, hi van ser presents, la primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Educació de l'Ajuntament de VNG, Ariadna Llorens; el responsable de Renfe-SCDF en Cooperació, Juan Carlos Ponce; el Gerent del Corredor Transversal Renfe, Miguel Pérez; la directora de Relacions Internacionals de la EPSEVG, Elisabet Arnó; la responsable del Centre d'Interpretació Manuel de Cabanyes, Mila Arcarons i la directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, Pilar Garcia.

El 7è Simposi de Treballs de Recerca de Batxillerat està organitzat pel Servei Educatiu del Garraf amb la col·laboració del Museu del Ferrocarril, del Museu Víctor Balaguer, la Masia en Cabanyes i l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00