Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/05/2016

Alumnes de 17 instituts catalans participen en la Jornada del Programa de delegats i delegades en 3D

    Auditori de Neàpolis, aquest matí    Auditori de Neàpolis, aquest matí

La trobada s'ha celebrat aquest matí a Vilanova i la Geltrú i ha comptat amb l'assistència de la Directora General de Joventut, Marta Vilalta

Dos-cents alumnes de 17 instituts catalans han participat durant tot el matí en la jornada del Programa de Delegats i Delegades en 3D, que s'ha fet a l'edifici Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.

3D és un projecte que pretén fomentar la cultura participativa en els centres educatius a través del desenvolupament d'un projecte concret escollit pel propi alumnat i implementat de forma participativa.

Els alumnes, a través de la figura del delegat/a de classe i amb el suport del tutor/a, realitzen un projecte que els implica organització, assumir tasques i prendre decisions de forma conjunta al llarg del curs. La participació vilanovina ha vingut de la mà de dos projectes presentats pels alumnes de l'escola Pia de Vilanova, que han treballat sobre decoració i ambientació de l'aula i sobre neteja d'espais naturals del municipi.

La jornada ha comptat amb la presència de la directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, del director de l'Agència Catalana de Joventut, Cesc Poch, i de la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà.

Marta Vilalta ha explicat que aquest és un projecte que fomenta la cultura participativa entre els joves. Des de la Direcció General de Joventut es busca que "els nois i noies aprenguin a participar i trencar el tòpic què els joves no participen ni s'impliquen. Volem continuar aprofundint en la participació, perquè això vol dir més democràcia. Volem un país plenament democràtic on els joves participin dels models de ciutat i de barri"

La regidora de Joventut, Blanca Albà, s'ha manifestat en el mateix sentit. "Resulta clau treballar des de totes les edats diferents models de participació ara que estem construint un nou país, i més de la manera com s'ha fet en aquest cas, amb projectes escollits pels mateixos nois i noies. Això ens demostra que tenim una joventut que s'interessa i participa".

Aprofitant la seva visita a Vilanova i la Geltrú, Marta Vilalta i Cesc Poch, acompanyats de la regidora de Joventut Blanca Albà, del regidor d'ERC Jordi Medina i dels tècnics municipals de la Regidoria de Joventut, han realitzat una visita a les instal·lacions de l'Oficina Jove i a la Nau del Museu del Ferrocarril.

Oficina Jove Garraf Museu del Ferrocarril

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00