Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/06/2010

Finalitza el programa d'acollida familiar per als treballadors de la mar

    L'acte de cloenda va celebrar-se ahir diumenge L'acte de cloenda va celebrar-se ahir diumenge

El programa, organitzat per l'Ajuntament de VNG i la Confraria de Pescadors, té com a objectiu millorar el nivell de català del col·lectiu de pescadors d'origen estranger

La Regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència, Encarna Grifell, i el Patró Major de la Confraria de pescadors de VNG, Miquell Illa, van presidir ahir a la tarda l'acte de cloenda del programa Acollida familiar per als treballadors de la mar.

El programa, organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de Pescadors té com a objectiu millorar el nivell de comprensió i expressió oral en català del col·lectiu de pescadors d'origen estranger que, tot i que viuen i treballen a la ciutat, tenen dificultats per entendre i/o parlar el català, i d'aquesta manera afavorir-ne l'autonomia personal i la relació amb la comunitat. 

Una trentena de participants han assistit des del mes d'octubre i fins al juny a classes de català, dos dies per setmana. Al llarg del curs s'ha treballat tan vocabulari i expressions bàsiques per al desenvolupament diari i quotidià, com nivells més avançats de comunicació. Per facilitar aquest procés d'aprenentatge s'ha comptat amb l'assessorament i el material cedit pel Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, i amb dues persones docents d'origen magribí.

Aquest projecte s'emmarca dins de les actuacions que tenen com a finalitat afavorir l'accés i l'ús del català com a llengua de cohesió entre tota la ciutadania, entenent que el diàleg és un element imprescindible per al desenvolupament i l'autonomia de la persona, clau per a la relació i l'intercanvi, i tenint molt present la importància del vincle entre llengua, comunicació i sentit de pertinença al territori.

El Servei de Convivència, la Confraria i, principalment, els pescadors han estat fent un esforç per a millorar la convivència a la ciutat, amb tot un seguit d'accions de col·laboració, de formació i d'integració. L'èxit i la demanda de continuïtat de les classes de català i de coneixement de l'entorn són uns dels millors exemples.

Enguany la cloenda ha estat emmarcada dins la celebració de les Festes de la Setmana del Mar. Una petita introducció al món casteller, gràcies a la col·laboració dels Bordegassos de Vilanova, va tenir com a resultat la participació d'un grup de treballadors de la mar en la posterior actuació de la colla castellera vilanovina, al davant del monument a Francesc Macià. 

descarrega't la imatge de portada

actuació castellera, cloenda català per a pescadors
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00