Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/07/2013

Bus llançadora gratuït per Festa Major

Itinerari del bus llançadora gratuït per la nit del castell de focs        Itinerari del bus llançadora gratuït per la nit del castell de focs

Com cada any, la nit del 4 d'agost l'Ajuntament posa en marxa un servei de bus llançadora per facilitar l'anada al castell de focs i a la zona d'atraccions

Amb motiu de la celebració de la Festa Major, un any més el servei de bus urbà de Vilanova i la Geltrú posa en funcionament un autobús llançadora gratuït per a la nit del 4 d'agost. El bus ofereix dos recorreguts, un per anar al castell de focs i un altre de retorn, que allarga el trajecte per anar fins a la zona d'atraccions.

L'horari per anar al castell de focs és continu des de les 21h fins a les 23h, i l'itinerari surt de la rambla de Salvador Samà, i passa per l'avinguda de Jaume Balmes, el carrer de Josep Coroleu, i la rambla de Lluís Companys. Allà canvia de sentit i para a l'alçada del carrer de Pere Jacas, tornant per la rambla de Lluís Companys, el carrer de Josep Coroleu, el carrer de Pelegrí Ballester, i acaba altre cop a la rambla de Salvador Samà.
El recorregut només fa dues parades, a la rambla de Salvador Samà a l'alçada de l'escola Pompeu Fabra, i a la rambla de Lluís Companys a l'alçada del carrer de Pere Jacas.

Pel que fa al bus gratuït per anar a la zona d'atraccions, funcionarà de 23.30h fins a les 3h de la matinada del 5 d'agost. L'itinerari passa pel passeig del Carme, el passeig Marítim, el carrer de les Canàries, el carrer de l'Àncora, el carrer de Magdalena Miró, el del Forn del Vidre, la plaça d'Eduard Maristany, l'avinguda del Ferrocarril, la rambla de l'Exposició, la de Josep Tomàs Ventosa, la de Josep Antoni Vidal, l'avinguda de Jaume Balmes, el carrer del Pare Garí, el de Pelegrí Ballester, la rambla de Salvador Samà, la de Josep Antoni Vidal, la de l'Exposició, l'avinguda d'Eduard Toldrà, la ronda d'Europa, el passeig Marítim i el passeig del Carme.
Les 4 parades les farà al passeig del Carme a l'alçada de la rambla de Joan Baptista Pirelli; a la plaça d'Eduard Maristany; a la rambla de Salvador Samà a l'alçada de l'escola Pompeu Fabra; i a la ronda d'Europa davant la zona d'atraccions.

Podeu consultar els itineraris en aquest plànol

Afectacions del bus durant la Festa Major

D'altra banda, també cal recordar que amb motiu de la Festa Major, el servei del bus urbà i del trenet turístic es veurà afectat de la següent manera:

Dissabte 27 de juliol, per la hissada de la senyera al campanar, de 20.30h a 21.30h s'anul·len les parades del trenet turístic de Sant Antoni, La Geltrú, i Zona comercial. El trenet passarà pel carrer de Santa Anna i la rambla de Salvador Samà.
El mateix dia, de 19 a 21h, se celebra la V Mostra nacional de bestiari infantil de Catalunya. Per això s'anul·len les parades de la L2 del bus urbà de la rambla de Josep Tomàs Ventosa amb rambla de la Pau, de Manuel Marquès al CAP Jaume I, i de la plaça de Soler i Gustems. Es deixarà pas al trenet, i el bus passarà per la rambla de Josep Tomàs Ventosa i el carrer de la Unió.

La setmana següent, dissabte 3 d'agost, de 19.30 a 21.30h es fa la baixada de gegants des de la plaça dels Josepets fins a la plaça de la Vila, que farà que s'anul·lin les parades de la L1 a la plaça de la Moixiganga, la plaça de les Casernes, Sant Josep amb Hospital, i Tarragona amb plaça del Cubilot. El bus es desviarà per la ronda Ibèrica, el carrer de Miquel Guansé, el carrer de Ca l'Escoda, i el de Pare Garí.

El mateix dia 3, de 21.30 a 23h, en motiu de la cercavila d'estrena dels nous vestits dels diables i les mulassetes, s'anul·len les parades de la L2 de la rambla de Josep Tomàs Ventosa amb rambla de la Pau, de Manuel Marquès al CAP Jaume I, i de la plaça de Soler i Gustems. El bus es desviarà per la rambla de Josep Tomàs Ventosa i el carrer de la Unió.

També dissabte 3 d'agost, pel canvi d'ubicació del mercadal, de 3 de la matinada fins a les 18 hores, s'anul·len parades de la L1 i de la L3. La L1 per les de Pelegrí Ballester amb la plaça dels Pobles d'Espanya, i la de Pare Garí amb l'avinguda de Francesc Macià. El bus passarà pels carrers de Josep Coroleu, Jardí i Pare Garí.
Pel que fa la L3, s'anul·la Pare Garí amb avinguda de Cubelles, i Pare Garí amb avinguda de Francesc Macià. El bus passarà per l'avinguda de Jaume Balmes, i els carrers de Josep Coroleu, Jardí i Pare Garí.

Diumenge 4 d'agost, de 19 a 23.59h, se celebra la Cercavila de la Vigília, que farà que s'anul·lin les parades de la L2 a la rambla de Josep Tomàs Ventosa amb rambla de la Pau, a Manuel Marquès al CAP Jaume I, i a la plaça de Soler i Gustems. Es deixarà pas al trenet, i el bus passarà per la rambla de Josep Tomàs Ventosa i el carrer de la Unió.

Finalment, el 5 d'agost, de 20 a 23.59h, la Cercavila del Vot del poble tindrà les mateixes afectacions que la del dia 4.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00