Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/11/2015

La ciutadania s'implica en el Pla de Xoc per a l'Emergència Social

La sessió es va celebrar al centre cívic La Geltrú     La sessió es va celebrar al centre cívic La Geltrú

Una trentena de persones fan aportacions al segon taller participatiu en matèria d'accions socials, habitatge, participació i cohesió social

Dimarts es va celebrar al centre cívic La Geltrú el segon i últim taller participatiu per elaborar el Pla de Xoc per a l'Emergència Social, on els participants van poder expressar les seves propostes.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha elaborat un Pacte Social a partir de les necessitats detectades en diferents diagnosis socials de la ciutat, que recull 14 compromisos estructurats en 5 eixos. Més informació aquí.

Amb la voluntat de comptar amb la participació de la ciutadania, s'han celebrat dos tallers participatius per elaborar el Pla de Xoc. El 29 d'octubre es va parlar d'accions d'educació i treball. Notícia relacionada

I aquest dimarts 3 de novembre es va celebrar la segona sessió per aportar propostes sobre accions socials, habitatge, cohesió i participació. Una sessió que va comptar amb una trentena de persones relacionades amb entitats de l'àmbit social de la ciutat, i que van aportar diverses propostes.

Entre les diverses idees va sorgir la de treballar amb un model més comunitari, basat en el treball grupal i no tant assistencial, potenciant les cooperatives, l'intercanvi i la corresponsabilitat. També es van fer diverses propostes sobre habitatge, com projectes d'habitatges solidaris, cooperatives d'habitatges, o habitatges compartits entre gent gran i estudiants. També es va proposar crear espais de trobada on els recursos socials de la ciutat es puguin donar a conèixer i fer intercanvi d'experiències per sumar sinèrgies. Es va parlar de pobresa energètica, de les necessitats de les persones amb discapacitat, de donar més visibilitat a les malalties degeneratives, o de potenciar la moneda social Turuta.

L'elaboració del Pla de Xoc d'Emergència Social es realitzarà tenint en compte les accions que ja s'estan portant a terme, valorant si són suficients i si cal ampliar-les, i incloent la possibilitat de fer aquestes noves accions proposades per les entitats i la ciutadania. És per això que es realitza de manera paral·lela a l'elaboració del pressupost municipal.
El proper pas serà fer una jornada informativa de retorn, en la que el govern municipal explicarà quines d'aquestes aportacions de la ciutadania es podran tirar endavant i incloure en el Pla de Xoc.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00