Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/06/2014

Elsa Plaza presenta el seu libre en el marc de la programació de l'Àgora d'estiu

   Presentació llibre Elsa Plaza   Presentació llibre Elsa Plaza

Una cinquantena de persones van assistir a l'acte, que es va celebrar a la sala d’actes de la universitat politècnica

La Sala d'actes de la UPC ha acollit la presentació del llibre "Desmuntant el cas de la Vampira del Raval. Missogínia i classisme a la Barcelona modernista", a càrrec de la seva autora Elsa Plaza.

Elsa Plaza Müller és il·lustradora, redactora, escriptora, professora d'Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Barcelona i compromesa amb els valors i moviments de dones. També és redactora de diferents editorials i coneguda com a escriptora per novel·les com, entre d'altres, Rojiza penumbra i El cielo bajo los pies, que investiga y narra el polèmic cas d'Enriqueta Martí, que és previ a l'assaig que es va presentar aquest dimarts.

El llibre mostra el treball d'investigació que ha fet l'autora sobre la figura d'Enriqueta Martí, una dona del barri del Raval, acusada de matar criatures per treure'ls el sagí i la sang, amb què feia ungüents que després venia a rics convençuts dels seus poders curatius.

L'acte celebrat dimarts a la tarda, es va fer el marc de la programació de l'Àgora Estiu, organitzada per la Regidoria d'Equitat. Hi van assistir una cinquantena de persones, la majoria d'elles membres del Grup de dones amb Memòria, que condueix la historiadora Judith Barbacil.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00