Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/03/2017

VNG celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física

L'activitat física ajuda a mantenir l'estat de salut   L'activitat física ajuda a mantenir l'estat de salut

Una xerrada sobre activitat física i salut i les portes obertes al CEM Parc del Garraf són les principals activitats previstes al voltant del 6 d'abril

El 6 d'abril se celebra el Dia Mundial de l'Activitat Física, sota el lema "Gent activa, gent feliç". Una data que, des de fa uns anys, compta amb el suport de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que s'hi suma amb l'organització de diferents activitats.
La primera d'elles és la xerrada programada pel dimarts 4 d'abril, a les 11.30 h al Complex Esportiu Municipal Parc del Garraf sobre activitat física i salut. La xerrada és a càrrec del Dr. Oriol Huguet, metge de família al CAPI Baix a Mar.
La segona acció és la Jornada de portes obertes al CEM Parc del Garraf, que es farà els dies 4, 5 i 6 d'abril. Tothom qui ho desitgi podrà accedir gratuïtament a la instal·lació un d'aquests tres dies.

A més, sota l'impuls de la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, durant la setmana del 6 d'abril es lliurarà a l'alumnat de primària de les escoles vilanovines una polsera amb el lema "Mou-te 60 minuts al dia", i un díptic on s'informa dels nivells d'activitat física recomanada per l'Organització Mundial de la Salut per al manteniment de l'estat de salut segons cada grup d'edat.

Programa de Mobilitat Activa a les escoles
D'altra banda, durant aquest curs, la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, en col·laboració amb les regidories d'Educació, Esports i Mobilitat, ha iniciat un Programa de Mobilitat Activa a les escoles d'educació primària de la ciutat, per conèixer quin és el patró local de mobilitat escolar, el grau de pràctica d'esport i la relació amb el sobrepès i l'obesitat dels infants.
Un dels objectius d'aquest projecte és desenvolupar eines per promoure el desplaçament actiu (a peu, en bicicleta o en patinet) del domicili a l'escola, ja que fer el camí entre el domicili i l'escola de forma activa s'associa a uns majors índex d'activitat física al llarg del dia, amb els beneficis per la salut que això suposa: millor control de la pressió arterial, millor control del pes, reducció del risc de diabetis, major benestar psicològic i millors resultats acadèmics.
Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Regidoria de Salut, dins del Programa de Mobilitat Activa, està realitzant un estudi per valorar l'impacte sobre la salut que té la manera com van els infants a l'escola, amb una mostra representativa formada per alumnes de 5è i 6è de primària de 5 escoles de la ciutat.

Podeu consultar el díptic aquí.

També podeu consultar la nova web municipal amb informació sobre senderisme a Vilanova i la Geltrú: http://estacioesportivavilanovailageltru.cat/

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00