Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/03/2016

L'Associació ELNA treballa amb el Centre Obert per a l'educació sòcio-emocional

El Centre Obert de Vilanova i la Geltrú compta amb el suport d'aquesta entitat per educar els infants en valors i creativitat, enfortint l'autoestima i l'empatia

L'Associació ELNA (Eduquem La Nostra Autoestima) és una de les entitats col•laboradores amb els serveis socials municipals en matèria d'infància i adolescència. Es tracta d'una associació sense ànim de lucre que té per objectiu l'acompanyament en l'educació sòcio-emocional amb valors i la creativitat des de la societat civil, sobretot als centres educatius i als centres oberts, per enfortir l'autoestima i l'empatia, tot plegat per assolir una societat més justa i integradora.
ELNA considera prioritari començar per l'educació de la interioritat dels infants, i enfortir la seva intel•ligència intraemocional. Cada vegada l'educació emocional està adquirint més importància als centres, i ELNA se centra en el desenvolupament de la intel·ligència emocional per enfortir les competències bàsiques basant-se en les intel·ligències múltiples, claus en l'educació del S.XXI.

A banda del suport al Centre Obert, ELNA ofereix diversos tallers infantils i familiars, com “Els valors a través dels contes”, per ensenyar a identificar els valors humans i gestionar les emocions en la nostra vida quotidiana; “Expressió i creativitat”, per desenvolupar la capacitat creadora sense inhibicions i lluny de l'exhibició; o cursos d'educació emocional sistèmica.

També ofereix activitats dins el Programa d'Activitats Educatives, com un taller per a alumnes adolescents amb discapacitat intel·lectual, on s'aborda el món de les emocions amb dinàmiques que els permeten anomenar-les, reconèixer-les i aprendre a gestionar-les. L'activitat també aborda estratègies per a la resolució de conflictes, i activitats de relaxació com a eina útil per gestionar les emocions i per trobar un espai de pau quan és necessari.

ELNA educa l'autoestima de manera lligada a la creativitat, per millorar la nostra qualitat de vida i crear societats més justes. Per això ofereix recursos lúdics i educatius a tothom qui busqui un espai on poder gaudir de forma plena i enriquidora, on poder establir relacions sanes de convivència i compartir experiències positives amb altres.
En les seves activitats potencien la cooperació, no la competència, tot respectant l'espai personal, per induir els infants a pensar per ells mateixos, a comprendre que poden, i en cas de conflicte, se'ls dóna les eines perquè els mateixos infants siguin mediadors i els puguin resoldre.
Per a tot això, creen espais participatius, creatius i reflexius.

ELNA ofereix tallers als centres educatius que ho sol•liciten, ja sigui en horari escolar o a través de l'AMPA, a centres cívics, i a centres oberts. Les activitats van adreçades a infants i joves, però també fan formació amb famílies, mestres i personal no docent.

Per a qualsevol informació trobareu els membres d'ELNA al despatx número 2 del Centre Cívic de la Geltrú els dimarts, però heu de trucar abans per concertar hora al telèfon 649 813 869. El seu correu electrònic és info@associacioelna.cat
Més informació a la seva pàgina web www.associacioelna.cat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00