Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

14/03/2016

Les biblioteques municipals celebren el Dia Mundial de la Poesia

Les activitats inclouen un concurs, un recital, i la presentació d'un llibre        Les activitats inclouen un concurs, un recital, i la presentació d'un llibre

El 21 de març és el Dia Mundial de la Poesia, per això les Biblioteques de VNG organitzen un seguit d'activitats i iniciatives amb la voluntat de promoure la lectura i el gust per aquest gènere literari

 El dia 21 de març va ser proclamat per la UNESCO Dia Mundial de la Poesia, i les biblioteques de Vilanova i la Geltrú, com cada any, participen en aquesta celebració amb diferents activitats.
La biblioteca Joan Oliva i Milà organitza el concurs Bibliopoetes: poesia feta per infants. Aquest concurs, que se celebra entre el 9 de març i el 2 d'abril, s'adreça a infants fins als 14 anys i proposa que aquests escriguin un poema i el portin a la biblioteca, on serà exposat.

Dijous 17 de març a les set de la tarda a la Casa Olivella es presentarà el llibre La Veu del Mar, en una acte a càrrec de la seva autora, la poeta Assumpció Forcada, amb Fina R. Palau a la guitarra i Mari Paz Talegón com a presentadora. El Mar estarà present en totes les seves cares, com també la nostra vila, en aquest recital de poesia, música i imatges: fars, vaixells, platja, naufragis, tsunamis, timó, ancores, boies, onades, tempestes, marees, algues, esculls, hams, baròmetre...

Divendres 18 de març serà el torn de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, que a les set de la tarda oferirà el recital Paraula: cos i ànima, a càrrec del col·lectiu poètic La lluna en un cove. Es tracta d'un recital de poemes de collita pròpia, amb la participació d'Andreu Pino, Mònica Dalmau, Mari Paz Talegón i Agustina Moya, entre d'altres.

Ambdues biblioteques exposaran durant aquesta setmana una selecció d'obres poètiques, tant d'adults com infantils, que formen part del seu fons per tal d'apropar la poesia a tots els usuaris que vulguin celebrar aquest acte.

Finalment, val a dir que la Biblioteca Museu Víctor Balaguer se suma a aquesta celebració el 31 de març amb “Veus de dones”. L'artista i poeta Francesca Calaf mostrarà amb "Univers Íntim" el nou camí emprat dins del món creatiu posant paraules a les seves vivències. Serà dijous 31 a les 19 h, amb l'organització de l'Associació de dones La Frontissa, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer i la Regidoria de Cultura, Convivència i Equitat.

A Catalunya, per festejar el Dia Mundial de la Poesia aquest 2016, la poeta Olga Xirinacs ha escrit el poema ‘Preneu les roses', que s'ha traduït del català a vint llengües més, les altres oficials a Catalunya i algunes d'escollides entre les que parlen els altres ciutadans del país.
Olga Xirinacs (Tarragona, 1936), és escriptora i professora de piano. Al llarg de la seva prolífica vida literària ha escrit novel·la, poesia, conte, prosa poètica, novel·la curta per a joves i quadern de viatges. Ha estat reconeguda amb els premis més importants de la literatura catalana; en poesia, el Carles Riba (1987) i els Jocs Florals de Barcelona; en narrativa hi destaquen el Josep Pla (1982), el Sant Jordi de novel·la (1984) -i Crítica Serra d'Or (1986)-, el Ramon Llull (1986) i el Sant Joan (1990). Aquell mateix any rep, en reconeixement a la seva trajectòria literària, la Creu de Sant Jordi. Entre d'altres llengües, ha estat traduïda al castellà, alemany, anglès, francès i rus.
A les biblioteques de la ciutat podeu trobar la majoria d'obres d'aquesta autora.

4a Setmana del Món Laboral
D'altra banda, les dues biblioteques municipals fan una valoració positiva de la celebració de la 4a setmana del Món Laboral. En total han participat un centenar de persones als tallers i les xerrades. Els tallers de Currículum i Carta de presentació, i les diferents sessions dels tallers de Cerca de feina mitjançant les xarxes socials han estat realitzats per tècnics de l'IMET, i han tingut una molt bona resposta del públic. Marca eres tú
Pel que fa a les activitats, es va celebrar la xerrada sobre el projecte de Reforma Horària amb Fabián Mohedano i Assumpta Baig, i la presentació del llibre ‘Marca eres tú' de la vilanovina Eva Collado presentat per Carme Gatell, que va ser tot un èxit.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00