Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/09/2015

Preparant el dia Mundial de la Salut Mental

La primera activitat, oberta a tota la ciutadania, es farà dimarts       La primera activitat, oberta a tota la ciutadania, es farà dimarts

Dimarts la Llar Residència Pàdua celebrarà un taller participatiu i obert a tothom per sensibilitzar la ciutadania

El proper 10 d'octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. Per això a Vilanova i la Geltrú s'estan organitzant diversos actes al voltant d'aquesta diada, entre el 29 de setembre i el 12 d'octubre. El primer d'aquests actes l'organitza la Llar Residència Pàdua per aquest dimarts 29 de setembre, de 17 a 20 h, a la plaça de la Peixateria, on de manera conjunta es farà un gran mural i un berenar. Un any més, amb l'objectiu de seguir treballant per a la sensibilització ciutadana i la inclusió social de les persones amb malaltia mental, conviden tothom qui vulgui gaudir d'una experiència conjunta participant al taller creatiu "Tots hi pintem molt", dirigit per l'art-terapeuta Miquel Lligadas.
L'acte central de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Vilanova es farà divendres 9 d'octubre, amb un concert a la plaça de la Vila. Les diverses entitats que organitzen actes amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG són: IMET-Projecte Matí, Grup Atra (Club Social del Garraf i Llar Pàdua), AFAMMG, Servei de Rehabilitació Comunitària i ASSEVA.

Dilluns, portes obertes del Amics de la Gent Gran

D'altra banda, una altra entitat de la Mesa d'Entitats Socials, els Amics de la Gent Gran, han organitzat per aquest dilluns 28 de setembre una Jornada de Portes Obertes per mostrar la tasca que fan amb la gent gran de Vilanova i la Geltrú.
La jornada se celebrarà al Centre Cívic la Sardana, al carrer d'Anselm Clavé número 74. Al matí, d'11 a 13 h, mostraran els tallers "de la Bufanda de la Iaia" i "Taller de Memòria". A la tarda, de 17 a 19 h, es farà una Trobada d'Amics i Amigues, amb el voluntariat i persones grans que reben l' acompanyament, per compartir les experiències i vivències entre tots.

La Mesa d'Entitats Socials
La Mesa d'Entitats Socials és una iniciativa de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú que es va posar en marxa el novembre de 2009 amb l'objectiu de sumar esforços per millorar la resposta a la ciutadania en les situacions de precarietat econòmica i de diferents nivells d'exclusió social, a partir de la cooperació i el treball en xarxa entre totes elles. La voluntat de l'Ajuntament és donar veu a les entitats i col·laborar amb elles en el disseny, execució i avaluació de les polítiques socials de la ciutat.
La Mesa està formada actualment per 10 entitats: Càritas, Creu Roja, DINS Garraf, ATRA, Fundació Casa d'Empara, Amics de la Gent Gran, Associació ALÈ, amb el seu projecte Cafè Caliu; Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf (AFAMMG); La Mensa del Cor, i Vilanova Actua.
A més, també en forma part l'Ajuntament de VNG a través de la Regidoria de Serveis Socials i el Pla d'Inclusió Local.
Més informació a www.vilanovasolidaria.cat
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00