Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/11/2014

Les taxes municipals o les actuacions de millora als barris, temes de la Mesa de la Gent Gran

    La trobada s'ha fet aquest matí La trobada s'ha fet aquest matí

La segona trobada de l'any també ha permès explicar el projecte de carril bici i informar sobre el 7è congres nacional de Gent Gran

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, acompanyada dels regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatges, Joan Giribet, i del regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, ha presidit aquest matí la trobada periòdica de la Mesa de la Gent Gran, en la qual hi ha participat una quinzena de representants de diferents entitats de la ciutat.

Els responsables del govern municipal han tractat amb els assistents diversos temes de ciutat, com el projecte de carril bici, que ben aviat serà una realitat, i que permetrà unir la xarxa de carrils, amb la creació de dues anelles que connectaran la zona nord i la zona sud de la ciutat. Amb la posada en marxa del nou carril bici s'aconseguirà millorar la convivència entre les persones que van amb bicicleta, les que van a peu i les que utilitzen el vehicle per fer els seus desplaçaments de la ciutat. A més, es proporcionen alternatives de pas a les persones que habitualment utilitzen la rambla per fer els seus trajectes.

Per altra banda, els assistents també han estat informats de les noves taxes per l'any vinent, aprovades pel Ple Municipal, les quals van en la línia de potenciar l'activitat econòmica i la creació d'ocupació, amb rebaixa de quotes i manteniment de les vacances fiscals. Les ordenances congelen els imports, tret de dues excepcions. La primera és l'augment en el rebut l'aigua d'un 3,5% per tal de cobrir l'augment imposat per l'ATELL del 4,75%. La segona excepció és l'augment gradual del topall de l'IBI. Això suposa un increment de l'1'5%, per afrontar la rebaixa de recaptació pels nous valors dels terrenys urbanitzables i atendre els compromisos laborals amb la plantilla municipal.

Altres dels temes tractats durant el matí ha estat les actuacions de millora i manteniment que properament es faran a tots els barris de la ciutat, i que serviran per donar resposta a peticions d'entitats i ciutadania en general, fruit de les trobades de l'Alcaldessa als barris. També s'ha donat informació als assistents sobre 7è Congrés de Gent Gran de Catalunya, que es troba ara en la fase Postcongressuals, durant la qual es donaran a conèixer els acords, les conclusions i el manifest a tot el territori català, mantenint actiu el seguiment de les accions que es porten a terme, per donar compliment als acords, fins a la celebració d'un nou congrés, previst per l'any 2018

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00