Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2016

El projecte TIMOL integra 16 noves persones

El projecte TIMOL es desenvolupa a l'IMET     El projecte TIMOL es desenvolupa a l'IMET

El mes de gener es preveu eliminar la llista d'espera amb noves incorporacions

Aquest mes de novembre s'han incorporat 16 nous usuaris i usuàries al projecte TIMOL dedicat a la inserció per a persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca. Aquestes persones desenvoluparan un programa individualitzat que impliqui la seva inserció al mercat de treball ordinari. El TIMOL es porta a terme des de l'IMET, l'Institut Municipal d'Educació i Treball, i tot just acaba de complir 10 anys.

Aquesta entrada de noves persones usuàries s'ha pogut efectuar gràcies a l'acord dels 6 municipis del Garraf, que ha suposat l'entrada de més personal tècnic al projecte. Aquest fet implicarà l'eliminació de la llista d'espera el mes de gener, un tomb significatiu en la gestió d'aquest projecte que tan bons resultats ha obtingut en la resposta a les necessitats laborals de persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte també se sustenta en el suport de les famílies, de l'ADEPG i de les empreses col·laboradores (sigui amb pràctiques laborals o amb contractació bonificada), alhora que mitjançant el programa SIOAS de la Generalitat de Catalunya (servei integral d'orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental).

Així, 44 persones reben actualment servei des del Projecte TIMOL a cadascuna des de les seves necessitats individuals: adquisició i potenciació de les habilitats laborals pròpies mitjançant l'atenció individualitzada i les accions grupals; millora de les competències professionals amb les pràctiques laborals; i intermediació laboral, seguiment i treball amb suport per a aquelles persones que han assolit la fita de trobar un lloc de treball amb contracte, per tal de donar-los suport a l'hora de mantenir-lo i de la seva promoció.

La Comissió Tècnica del projecte, formada per representants tècnics dels diferents departaments d'ocupació i serveis socials dels Ajuntaments, ha proposat l'entrada d'aquestes noves 16 persones després de realitzar una prova d'adequació del recurs a les necessitats dels usuaris, mitjançant un procés de valoració d'idoneïtat. La procedència de les noves persones participants és la següent:
- 1 persona d'Olivella
- 2 persones de Sitges
- 5 persones de Sant Pere de Ribes
- 8 persones de Vilanova i la Geltrú

El mes de gener de l'any 2017 hi haurà una altra important entrada de persones al projecte. Les persones o famílies interessades, han de contactar amb l'equip tècnic TIMOL o amb Serveis Socials municipals. Més informació AQUÍ


 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00