Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2017

El conseller de Salut es reuneix amb la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf

Toni Comín ha estat rebut per alcaldesses i regidors de la comarca     Toni Comín ha estat rebut per alcaldesses i regidors de la comarca

Aprofitant la seva visita a VNG, Toni Comín ha rebut les demandes del territori per millorar l'atenció sanitària a la comarca

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín, és avui a la comarca. Aquest matí ha estat a Vilanova i la Geltrú, on s'ha reunit amb la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf i posteriorment ha visitat l'Hospital de Sant Antoni Abat.

Visita conseller Toni ComínEls membres de la Plataforma, que han assistit majoritàriament a la convocatòria amb el conseller, han exposat les seves reivindicacions a curt i a llarg termini. En nom de la Plataforma, l'alcaldessa Neus Lloveras ha explicat que l'objectiu final és "que es construeixi el nou hospital comarcal a Vilanova i la Geltrú, i que posteriorment es reconverteixi l'Hospital de Sant Camil en centre d'atenció sociosanitària". Mentrestant, però, des del territori es veuen necessàries una sèrie d'intervencions concretes per poder garantir la qualitat assistencial.

Aquestes són, en primer lloc, que s'estudiï la possibilitat d'ampliar els horaris d'atenció dels centres d'atenció primària. Toni Comín ha respost en aquest sentit que la Conselleria preveu tenir enllestit a l'abril el Pla Nacional d'Urgències i de l'Atenció Continuada, que ha de planificar, entre d'altres, els horaris de l'atenció primària a tot el país.

Així mateix, el conseller s'ha compromès a estudiar la resta de peticions que ha rebut, com per exemple la renovació dels ascensors i l'ampliació dels horaris de bus de l'Hospital de Sant Camil. Pel que fa a la gran reivindicació del nou hospital, el conseller ha manifestat que cal estudiar si es pot incloure en les prioritats del Pla d'inversions a mig termini de Salut: "Hem de ser molt fiables –ha expressat- i només comprometre les inversions quan veiem que les podem fer, i amb un calendari".

Visita conseller Toni ComínEl responsable de Salut ha valorat de "molt constructiva" la trobada amb la Plataforma i n'ha destacat l'àmplia representació per donar veu al territori. Així mateix, ha defensat el sistema català de salut, que és "un dels millors d'Europa", segons l'Índex de desenvolupament i competitivitat regional publicat recentment, que situa Catalunya a la posició 18 entre més de 260 regions.

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha agraït la visita del conseller a la ciutat i la seva disposició de dialogar amb les institucions i entitats que conformen la Plataforma per la Sanitat Pública. El conseller ha visitat durant el matí l'Hospital de Sant Antoni i el Centre de Rehabilitació del Consorci Sanitari del Garraf. Aquesta tarda coneixerà les instal·lacions de l'Hospital Residència Sant Camil. Toni Comín preveu visitar, aquesta legislatura, els 60 centres hospitalaris del país.

Més fotografies de la visita, aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00