Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/11/2014

La comunicació amb els joves a través de xarxes socials centra la jornada de responsables de joventut

Obertura de la jornada de formació per a regidors i consellers de joventut  Obertura de la jornada de formació per a regidors i consellers de joventut

Regidors i consellers comarcals catalans es troben a Neàpolis per parlar de la millora de les polítiques adreçades al col·lectiu

El director general de Joventut, Toni Reig, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, van inaugurar dissabte a Neàpolis la Jornada de Formació per a responsables polítics de joventut de Catalunya.

La jornada, organitzada per Benestar Social i Família, va reunir una cinquantena de regidors i consellers comarcals de joventut d'arreu del país per tal de treballar en la millora del posicionament de les àrees de joventut i de les actuacions que despleguen en municipis i comarques. Els participants eren càrrecs electes de municipis molt diversos en quant a nombre d'habitants i configuració, des de les regidories de joventut de les 4 grans ciutats capitals de província fins a petits pobles de menys de 5.000 habitants.

La necessitat de conèixer més a fons estratègies de comunicació que permetin, als regidors i als serveis, interactuar amb el col·lectiu en el seu terreny va ser un dels temes destacats. Les dues ponències presentades van ser a càrrec de Toni Aira, periodista i doctor en comunicació per la Universitat Ramon Llull, i de Guillem López, professor de comunicació digital. Ambdós van fer incís en la necessitat d'establir la comunicació a través de les xarxes i de les eines digitals més actuals no tan sols de les polítiques de joventut sinó des de qualsevol àmbit de l'administració.

Conceptes tan fonamentals com coherència comunicativa, transversalitat, actualització permanent a les noves eines, adaptar les administracions i les seves comunicacions al món smartphone, ser permanentment present a Facebook i Twitter van ser les recomanacions persistents en totes les intervencions que van ser molt ben rebudes per l'auditori. També es va fer especial èmfasi en el fet que, tot i ser conscients que aquests mecanismes de comunicació impliquen un cert risc en la seva gestió, cal implantar-los i utilitzar-los amb tot el seu potencial i abast.

El Regidor de Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras va presentar l'espai reservat a les taules d'experiències fent un breu resum de les polítiques en aquest àmbit de la nostra ciutat. Figueras va remarcar la importància de treballar conjuntament amb les entitats juvenils i els joves també a títol individual, per aconseguir una xarxa real que amplifiqui aquells serveis i actuacions que són d'interès per a la totalitat de les persones joves del municipi i comarca.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00