Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/04/2016

La Fundació del FCB porta a Vilanova i la Geltrú el seu projecte Barçakids

De l'11 al 29 d'abril  De l'11 al 29 d'abril

El projecte, adreçat als alumnes de primària, fomenta valors a través de l'esport i també en situacions de la vida quotidiana de l'infant

De l'11 al 29 d'abril la Fundació del Club de Futbol Barcelona portarà a Vilanova i la Geltrú el seu projecte BarçaKids. Es tracta d'una iniciativa adreçada a nens i nenes de 6 a 12 anys que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i el joc i de la participació activa i inclusiva.

L'objectiu és, amb rigor pedagògic, però al mateix temps per mitjà de procediments molt dinàmics i innovadors, promoure en els infants l'anàlisi i el coneixement d'hàbits i actituds que generin canvis per ajudar-los a créixer a nivell personal i col·lectiu, mitjançant l'esport, que és, en tot moment, l'eix motivador de l'aprenentatge.

Les instal·lacions municipals del Camp Municipal de Futbol dels Alumnes Obrers, acolliran els nens i nenes de les escoles que s'han adherit al projecte. BarçaKids hi traslladarà un Edukit, una unitat de recursos mòbil en forma de petit camp de futbol que ofereix material esportiu, pantalles, tauletes tàctils i material escolar per dur a terme les activitats.

Cada escola pot escollir entre cinc unitats didàctiques basades cadascuna en un valor: respecte, esforç, ambició, treball en equip i humilitat, els valors que formen part del sistema de valors del FC Barcelona, així com dels idearis d'institucions com Unicef i del currículum educatiu del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

L'àmbit virtual (www.fcbkids.cat) pretén donar continuïtat al programa presencial, proporcionant recursos lúdics i didàctics per a la comunitat educativa (mestres, educadors, famílies i infants), mes enllà de les sessions a les escoles.

Les escoles de Vilanova i la Geltrú que han confirmat la seva assistència són tots els cursos de primària de l'Escola el Cim i de l'Escola Pompeu Fabra, els grups de 3r,4t,5è i 6è de l'Escola La Pau, i els grups de 5è i 6è de l'Escola Cossetània. En total seran 750 nenes i nenes.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00