Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/01/2015

Comença la nova temporada estable d'arts escèniques i música febrer-juny 2015

La nova temporada es va presentar a l'escenari del Teatre Principal       La nova temporada es va presentar a l'escenari del Teatre Principal

Propostes de prestigi, espectacles arriscats i projectes participatius conformen una programació per a tots els públics

La dansa de Sol Picó, la música antiga de Jordi Savall, la tragèdia Fedra amb Emma Vilarasau i Lluís Soler, o el teatre andalús de La Zaranda ompliran els escenaris vilanovins la temporada de febrer a juny d'aquest 2015.

Un cop tancada la temporada d'hivern, aquest mateix dijous s'inicia una nova trobada del cicle "Parlem de música", que en aquesta ocasió servirà perquè el músic Edmon Colomer ens doni la seva visio sobre la Cinquena Simfonia de Mahler, que dirigirà dos dies després a l'Auditori de Barcelona.

Diumenge s'enceten els espectacles infantils de La Xarxa al Círcol Catòlic, si bé la temporada pròpiament dita s'enceta el 22 de febrer amb el primer concert de la temporada de la Camerata Eduard Toldrà. Sota la direcció del ribetà Xavier Pagès, la reconeguda arpista vilanovina Esther Pinyol actuarà com a solista amb un repertori per orquestra de corda amb solista d'arpa.
Justament la Camerata, resident a l'Auditori Eduard Toldrà, té un paper destacat en una temporada en la que també oferirà el concert del seu 30è aniversari, el 12 d'abril, sota la direcció de Joan Lluís Moraleda, "el director que va fer possible que l'orquestra nasqués i anés creixent", segons explica el president de l'Associació Musical Eduard Toldrà, Jaume Aguiló. Aguiló recorda que el programa d'aquest concert serà tot d'estrenes.
En l'acte de presentació de la temporada que s'ha fet al Teatre Principal, la regidora de Cultura Marijó Riba ha volgut "agrair al sector, a tots els artistes, productors, agents, gent de davant i darrera l'escenari, que hagin resistit en un moment tan difícil per al sector. Gràcies a que hi ha hagut militància i resistència hem pogut omplir escenaris i podem dir que no baixarem el teló".
Les dades d'ocupació, tant del teatre com de l'Auditori, corroboren el bon moment de les arts escèniques a la ciutat. Els dos equipaments s'omplen, no només amb els espectacles, sinó també amb activitats diverses i amb els recursos escènics, l'espai de formació i creació que es fa en aquests equipaments i que podeu consultar aquí.

Un d'aquests recursos escènics és el projecte pedagògic per a alumnes de secundària Tots Dansen, que es farà els dies 7 i 8 de maig per apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove. Aquest projecte va néixer al Mercat de les Flors de Barcelona, i el Teatre Principal de VNG s'hi ha adherit. Com ha explicat el ballarí de la ciutat Lluís Pascual, que formarà els professors i alumnes de Vilanova "Tots Dansen s'articula mitjançant la formació al professorat d'educació secundària i els alumnes de 1r de Batxillerat de l'institut Manuel de Cabanyes i de batxillerat artístic de l'institut Dolors Mallafrè, que ja estan assajant amb el coreògraf Toni Mira, de la companyia Nats Nus". El procés de creació coreogràfica donarà com a resultat final un espectacle de dansa contemporània.
Un altre dels recursos escènics d'aquesta temporada és el projecte de suport a la creació escènica Nanoteatre, teatre de mínims en llocs inesperats. Està dirigit a amateurs, estudiants i professionals del teatre. Els dies 6 i 7 de juny es podran veure les càpsules de teatre per descobrir noves dramatúrgies en indrets inesperats de la ciutat. Dos dels seus directors, Susanna Garcia-Prieto i Josep M. Teixell, que treballen juntament amb Pau Escribano, recorden que "l'experiència, produïda pel Teatre Principal, es va iniciar el 2013 i va servir per veure que a Vilanova hi ha molta gent que fa teatre, i que ho fa molt bé".
Els abonaments per als espectacles d'aquesta temporada es posen a la venda aquest dissabte, 31 de gener, a partir de les 11 del matí tant per Internet com a les taquilles del Teatre Principal.
Pel que fa a les entrades, es posaran a la venda pel mateix sistema dissabte 7 de febrer a partir de les 11 h.

Podeu consultar tota la programació aquí
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00