Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/07/2009

Èxit de participació al Curs de Català per a pescadors

El curs ha tingut una molt bona acollida     El curs ha tingut una molt bona acollida

La bona acollida del curs ha fet que s'allargui fins a finals del mes de juliol. La iniciativa té com a finalitat afavorir l'accés i l'ús del català com a llengua de cohesió

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Confraria de Pescadors estan desenvolupant, des de mitjans d'abril, un curs de català oral adreçat a tots aquells pescadors d'origen estranger que, tot i que viuen i treballen a la ciutat, tenen dificultats per entendre i/o parlar el català.

Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar el nivell de comprensió i expressió oral en català d'aquest col·lectiu per tal d'afavorir-ne l'autonomia personal i la relació amb la comunitat.

La rebuda d'aquesta proposta per part dels pescadors, que estava previst que acabés a finals del mes de juny, ha estat molt bona, fins al punt que, per demanda explicita dels participants, s'ha decidit allargar el curs durant tot el mes de juliol. Així doncs, entre abril i juliol s'han organitzat dos grups d'aproximadament 12 alumnes que han realitzat i realitzen dues classes, d'una hora i mitja cadascuna, a la setmana.

Al llarg del curs s'ha treballat el vocabulari i les expressions bàsiques per al desenvolupament diari i quotidià, com són les formes de presentació i salutació, els dies de la setmana, els mesos i les estacions, els oficis, les parts del cos i malalties, el port i la mar, el poble, el parc, la ciutat, els transports, la família i la casa, entre d'altres.

Per facilitar aquest procés d'aprenentatge s'ha comptat amb l'assessorament i el material cedit pel Servei de Català del Garraf i de Vilanova i la Geltrú, i amb dues persones docents d'origen magribí.

Aquest projecte s'emmarca dins de les actuacions que tenen com a finalitat afavorir l'accés i l'ús del català com a llengua de cohesió entre tota la ciutadania, entenent la comunicació com un element imprescindible per al desenvolupament i l'autonomia de la persona, així com per a la relació i l'intercanvi, i tenint clara la importància del vincle entre llengua, comunicació i sentit de pertinença al territori.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00