Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/10/2014

'Mirades del món', exposició a La Sala en el marc del Congrés de Fotografia

Cristians ortodoxos del sud de Romania celebren la Setmana Santa  Cristians ortodoxos del sud de Romania celebren la Setmana Santa

Divendres s'inaugura a LA SALA la mostra de fotografies de Miquel Parreño i Santos Moreno, que faran viatjar l'espectador a la cultura de la Índia i a la Pasqua ortodoxa de Romania

A partir d'aquest divendres 17 d'octubre i fins al 2 de novembre del 2014, la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala acollirà una exposició que mostrarà els treballs de dos fotògrafs de reconeguda trajectòria: Miquel Parreño i Santos Moreno. La mostra s'emmarca dins del XXVIII Congreso CEF (Confederación Española de Fotografía), organitzat per la Federació Catalana de Fotografia, que se celebra a Vilanova els dies 17, 18 i 19 d'octubre.

L'exposició, que s'inaugurarà divendres a les 19 h, presenta dos treballs: "Índia. Estimar és comprendre la diferència", de Miquel Parreño, i "Orthodox Easter", de Santos Moreno. En total, 52 fotografies que ompliran la Sala de les Voltes d'imatges impactants que ens faran viatjar a l'Índia i a Romania a través de la singular mirada dels dos fotògrafs.

A "Índia. Estimar és comprendre la diferència", Miquel Parreño ens mostrarà els misteris i les contradiccions d'aquest gran país d'Àsia a través de 24 fotografies que esdevenen una finestra per descobrir la cultura i la gent de l'Índia per trobar un sentiment a través de la mirada, dels gestos, la pell, els colors o la vestimenta de la seva gent.

Orthodox Easter (Pasqua Ortodoxa), de Santos Moreno, és un assaig fotogràfic sobre els cristians ortodoxos del sud de Romania a través del seguiment de la celebració de la Setmana Santa de 2014. Els protagonistes són religiosos i persones anònimes de l'entorn rural. Els escenaris són els cementiris, els monestirs i les esglésies, sovint espais amb condicions de llum extremes, fet que afegeix dramatisme a l'escena i una dificultat a la tècnica fotogràfica, sobretot en aquest cas en que el fotògraf no fa servir cap mena d'il·luminació artificial addicional.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00