Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/05/2013

Vilanova acull el Congrés Nacional de Foniatria de dijous fins dissabte

El Congrés reunirà experts de tot l'estat espanyol, que aprofitaran per conèixer la ciutat amb activitats lúdiques         El Congrés reunirà experts de tot l'estat espanyol, que aprofitaran per conèixer la ciutat amb activitats lúdiques

El Congrés reunirà a Neàpolis especialistes de tot Espanya per intercanviar experiències en matèria d'alteracions del llenguatge, la parla, la veu i l'audició

Els dies 23, 24 i 25 de maig se celebrarà a Vilanova i la Geltrú el 19è Congrés de la Societat Mèdica Espanyola de Foniatria (SOMEF).

La Foniatria és l'especialitat mèdica que es dedica específicament a l'estudi diagnòstic i tractament de les alteracions del llenguatge, la parla, la veu i l'audició en els seus aspectes implicats en la comunicació.
El metge foniatra és qui coordina l'equip assistencial que s'ocupa de l'atenció d'aquests pacients en el sistema sanitari, col·laborant en el diagnòstic amb altres professionals mèdics, com l'otorrinolaringòleg, el pediatra, el neuròleg o el cirurgià maxilofacial. També integra en el procés terapèutic altres professionals encarregats del tractament, com el logopeda, l'audiòleg, o el psicòleg del llenguatge, que seran essencials per a la millor atenció del pacient.

El programa científic del Congrés inclou ponències de gran interès per als especialistes, com la que tractarà sobre "Trastorns oromotors de la infantesa", un tema del que hi ha poca experiència, donada la baixa estadística de casos. També destaca la ponència "Presentació de casos clínics", que recupera la que ja es va fer amb aquest nom al congrés de València, per a poder englobar diferents interessos professionals, com la veu, l'audició i el llenguatge.

Dijous al matí, l'acte d'inauguració del Congrés comptarà amb Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; la doctora Ampar Cuxart, Cap del Servei de Rehabilitació i coordinadora de la Unitat d'Espina Bífida de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron; i Lídia Rigual, presidenta del 19è Congrés de Foniatria.
El Congrés també servirà per donar a conèixer els atractius de la ciutat als participants provinents de tot l'estat espanyol. Així, jornada de dijous acabarà amb una activitat lúdica al centre sota el títol "Vilanova és festa", i una cata de vins i formatges al Foment Vilanoví.

Divendres es presentarà la seu del 20è congrés a Logroño, i es farà la clausura amb la doctora Teresa Herrero, presidenta del 20è Congrés de Foniatria; Francesc Sánchez, regidor de Salut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i el doctor José Manuel Gorospe, president de la SOMEF.

Finalment, dissabte al matí es dedicarà a l'activitat "Vilanova: cultura i gastronomia", i es farà un dinar de cloenda.

Podeu consultar tot el programa del Congrés aquí.

La SOMEF va ser creada el 1982 per a potenciar el desenvolupament de la Foniatria com a especialitat mèdica.

Més informació a la pàgina web http://www.somefvilanova.com
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00