Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/03/2011

El Consell Assessor de Baix-a-Mar repassa les actuacions més recents al barri

Trobada del Consell, ahir Trobada del Consell, ahir

Representants municipals expliquen accions que milloren el barri, com el cobriment del torrent o el nou institut

El Consell Assessor de Baix-a-Mar es va reunir ahir al Centre Cívic Mar per tractar les actuacions més recents que contribueixen a la millora del barri de Mar. La trobada, que va ser introduïda per la primera tinent d'alcalde i regidora de Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, va tractar de la reurbanització del torrent de la Pastera, del projecte Fem barri, del programa Pati obert i del nou institut.

Pel que fa al torrent, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, va recordar que el projecte de reurbanització s'ha elaborat incorporant les aportacions de la ciutadania. L'arquitecte municipal Jordi Miralles va exposar com quedarà finalment la proposta, en la qual destaquen 3.500 m2 de parterres i zones de plantació. També explicar que es crearà un accés a l'escola Arjau des del torrent, a petició del centre. Els assistents van preguntar a Xavier Oller sobre el possible trasllat de l'estació transformadora elèctrica, un tema que s'està negociant amb FECSA i que preveu una resolució propera.

Quant al projecte Fem barri, la regidora de Serveis Socials, Salut i Convivència, Encarna Grifell, va explicar les accions realitzades, com la campanya El bon veïnatge. En el marc d'aquesta campanya les escoles Arjau, La Pau i Llebetx han participat en un concurs per dissenyar un cartell i una frase guanyadora. 180 persones van escollir el cartell que avui es comença a repartir pel barri de Mar, amb l'eslògan "Un bon veïnatge és un bon avantatge!".

D'altra banda, la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, va fer una valoració positiva del programa Pati obert, que pretén impulsar l'ús social dels patis de les escoles en períodes i horaris no lectius. Actualment hi participen les escoles Canigó, Llebetx, Ginesta i Arjau. Així mateix, va parlar del nou institut de Baix-a-Mar, que ha d'entrar en funcionament en les properes setmanes. La regidora va recordar l'aposta de l'Ajuntament per aquesta instal·lació, ja que va avançar la inversió i va realitzar el projecte. Míriam Espinàs va presentar la directora al Consell Assessor, que també va poder veure imatges del nou centre.

El Consell Assessor de Baix-a-Mar, constituït el gener del 2009, és l'òrgan de participació ciutadana que ha de contribuir en el disseny del futur de Baix a Mar. Una de les principals tasques del Consell és la participació en el desenvolupament del Pla de Millora Urbana del barri de Mar.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00