Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/07/2016

La Gamba de Vilanova i el Gall Negre del Penedès junts en una campanya gastronòmica

Es vol potenciar la cuina de proximitat i de qualitat a Vilanova i Vilafranca coincidint amb les Festes Majors

Avui s'ha presentat a Barcelona el Plat de Festa Major, una nova iniciativa gastronòmica impulsada pels ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, que neix per divulgar la combinació del Gall Negre del Penedès i la Gamba de Vilanova com a ingredients estrella de la gastronomia de Festa Major.

La presentació ha tingut lloc a un espai singular com és la cuina de l'agència de màrqueting RAMAC, especialitzada en organització d'esdeveniments on els cuiners dels restaurants Gat Blau, Olga Guasch; i de La Cucanya, Carlos Alcover, han realitzat un showcooking. En aquest format han presentat les propostes elaborades amb els dos ingredients, com per exemple la croqueta de gall negre amb gamba, el suquet de gamba vermella, la coca polar amb tàrtar de gamba i escalivada, i per últim el Gall&Gamba, la proposta de plat de Festa Major.

Segons Ariadna Llorens, regidora d'innovació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú "la campanya és un clar exponent de com la gastronomia de qualitat vertebra dos municipis, però també a un país que és reconegut arreu com una potència gastronòmica fonamental a nivell mundial." Per Dolors Rius, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès "tots dos productes representen el millor exponent de cada zona i junts encara potencien més les seves virtuts."

Els grups de restauradors Vilafranca Ve de Gust! i Menja't Vilanova s'han unit en aquesta iniciativa per reivindicar, a les seves cartes, dos productes de proximitat de qualitat com a protagonistes de la gastronomia de les Festes Majors dels dos municipis.

Un dels productes més característics del Penedès com és el Gall Negre, amb una carn fina molt apreciada pel seu gran valor gastronòmic, s'uneix amb el sabor més mediterrani de la Gamba Vermella de Vilanova, possiblement un dels crustacis més apreciats del món.

Cadascun dels restaurants participants combinarà segons la seva creativitat els dos productes en un proposta gastronòmica de Festa Major que reinventa el receptari tradicional de mar i muntanya.

Els plats de Festa Major creats pels restaurants participants estaran disponibles a les seves cartes durant el període de la campanya, coincidint amb les festivitats locals dels dos municipis: als 12 restaurants del col·lectiu Menja't Vilanova del 18 de juliol al 7 d'agost; i als 8 restaurants Vilafranca Ve de Gust! Vilafranca del Penedès del 22 d'agost a l'11 de setembre.

La campanya Plat de Festa Major està inclosa en el marc de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.

A la pàgina web http://www.gallgamba.cat s'amplia tota la informació sobre de la campanya.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00