Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/05/2016

El període de preinscripció a P3 constata una demanda de places per sota de l'oferta inicial

L'escola Arjau  L'escola l'Arjau

El regidor d'Educació reitera l'aposta del municipi per reduir les ratios en comptes del tancament de línies

 El departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament de VNG i a l'escola l'Arjau que, vist el volum de preinscripcions i, un cop finalitzat el període formal de presentació de sol·licituds, s'oferirà una línia de P3 en comptes de les dues previstes inicialment en aquest centre. El regidor d'Educació, Joan Martorell, lamenta aquesta decisió i reitera la petició des del municipi de promoure una baixada de les ràtios d'alumnes a les aules en comptes de tancar línies de P3.

El responsable municipal d'educació va voler mantenir dimarts una trobada amb la direcció i es va reunir amb les famílies de l'Arjau. Martorell els va traslladar la voluntat de l'Ajuntament de seguir reclamant el manteniment de les dues línies pel centre vilanoví.

El regidor d'Educació creu que la rebaixa de la ràtio d'alumnes per classe és la millor opció perquè "algunes escoles estan situades en llocs estratègics i reduir l'oferta aquest any o l'any vinent no és bo per aquests centres, no és positiu". Malgrat que el descens en el nombre de preinscripcions és una tendència a tot Catalunya, la Generalitat només ha rebaixat les ràtios en centres molt concrets, d'alta complexitat, que necessiten un suport suplementari per fer front a problemes.

Pel què fa a l'oferta de secundària la demanda que hi ha hagut en el període de preinscripcions a VNG s'ajusta bastant a l'oferta.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00