Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

25/03/2013

Les imatges del fotògraf Manel Armengol ja pengen de les parets de La Sala

Manel Armengol   Manel Armengol

Paral·lelament, també s'ha inaugurat la mostra 'Intensos 70. Àlbum d'una dècada a Vilanova i la Geltrú'

Divendres es va inaugurar al Centre d'Art Contemporani La Sala de la nostra ciutat l'exposició Manel Armengol. Transicions. Els setanta a Espanya, els Estats Units i la Xina, una mostra que recull 75 imatges del fotògraf català i que organitza el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En l'acte de presentació hi van assistir Neus Lloveras, alcaldessa de la ciutat; Marijó Riba, regidora de Cultura; Manel Armengol, autor de l'exposició; Joan-Francesc Ainaud, subdirector general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya; Pepe Font de Mora, director de la Fundació Foto Colectania, i Irene de Mendoza, comissària de l'exposició. 

Inauguració de 'Transicions'

L'alcaldessa de la ciutat va expressar la seva satisfacció perquè la mostra s'hagi pogut inaugurar a VNG. "És una exposició molt adequada pels moments que estem vivint, moments de canvi. Ens permeten veure el món a través de tres països en un moment molt determinat". Així mateix, i coincidint també amb la seva inauguració a la mateixa Sala, Neus Lloveras va agrair als comissaris de l'exposició Intensos 70 la seva feina.

La regidora de Cultura va incidir en el fet que aquesta exposició itinerant d'Armengol s'inaugurés a Vilanova i la Geltrú. "Hem de fer territori i aquesta és la nostra aposta per l'art contemporani".

La comissària de la mostra va explicar que "són 75 fotografies d'un treball molt més ampli d el'autor que engloba una època a través de tres espais/països diferents. 35 anys més tard, aquesta col·lecció conforma un relat únic".

La mostra reuneix 75 fotografies de Manel Armengol preses a finals dels anys setanta a Espanya, els Estats Units i la Xina, en una època plena d'incerteses i de canvis fonamentals en la història d'aquests tres països. L'exposició es pot veure per primera vegada a Catalunya després d'haver-se exposat a l'Arquivo Municipal de Lisboa l'any 2009.

Transicions serà a Vilanova i la Geltrú fins al 26 de maig, quan marxarà cap a l'Hospitalet de Llobregat, Igualada i Girona, en el marc del programa d'exposicions itinerants que el Departament de Cultura ofereix als municipis amb l'objectiu de difondre les arts contemporànies en el conjunt del territori català i fer-les més properes a tota la ciutadania.

Paral·lelament, aquest divendres també es va inaugurar a La Sala l'exposició Intensos 70. Àlbum d'una dècada a Vilanova i la Geltrú, que complementa la mostra d'Armengol. Es tracta d'una exposició de fotografies de Vilanova i la Geltrú de la dècada dels setanta, realitzada a partir de les instantànies que han fet arribar els ciutadans i ciutadanes. Els comissaris de la mostra són Míriam de Lamo i Carles Castro, i hi han col·laborat Miquel Mas Arquitectes, l'Arxiu Comarcal del Garraf i l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer. 

Intensos 70

Míriam de Lamo, comissària de la mostra, va explicar que "les fotos recullen moments quotidians de la nostra ciutat, polítics, culturals, socials... Volem agrair a tota la ciutadania la seva participació per poder presentar aquesta exposició".

Més imatges aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00