Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/10/2014

El Govern presenta una proposta per congelar les ordenances fiscals pel 2015

Joan Giribet, Neus Lloveras, Miquel Àngel Gargallo i Gerard Figueras     Joan Giribet, Neus Lloveras, Miquel Àngel Gargallo i Gerard Figueras

Es mantenen i s'amplien les bonificacions per incentivar la creació d'empreses i d'ocupació

El Govern de VNG va presentar ahir a l'oposició municipal una proposta d'ordenances fiscals que preveu la congelació de pràcticament la totalitat de taxes i impostos per l'any 2015. En la mateixa línia que anys anteriors, es mantenen i s'amplien els ajuts a la creació d'activitat econòmica i d'ocupació prioritzant la inversió empresarial en els sectors industrial, comercial i turístic al territori com generadors d'ocupació estable.

L'alcaldessa, Neus Lloveras, ha explicat que s'introdueixen “diverses mesures de rebaixa de quotes per incentivar la creació d'ocupació”. El regidor d'Hisenda, Miquel Àngel Gargallo, ha especificat que es tracta de bonificar l'IAE (Impost sobre les Activitats Econòmiques) a empreses que facin una inversió important i també de bonificar part de la taxa industrial d'escombraries a les empreses que incrementin la seva plantilla amb contractes indefinits. Gargallo ha dit que les bonificacions ja existents, les anomenades vacances fiscals, han permès una reactivació del comerç al centre de la ciutat i que ara “toca incentivar també l'activitat turística, comercial i industrial.”

Aquesta és la primera vegada que el govern actual proposa congelar les ordenances. Neus Lloveras recorda que “quan vam començar l'objectiu era sanejar el pressupost, fer un sanejament mínim per sobreviure, per això els tres primers exercicis no ha estat possible congelar.” L'alcaldessa creu que “ara la situació econòmica de l'Ajuntament no està per tirar coets però hi ha una estabilitat”, per això considera que la congelació “és suficient”.

Altres aspectes de la proposta són que la tarifació social en els tributs municipals es manté tal i com està, perquè la congelació no és compatible amb noves propostes.

L'IBI (Impost de Béns Immobles) es mantindrà també igual que les anteriors ordenances, tot i l'aplicació de les rebaixes en els valors cadastrals del mecanisme automàtic d'adequació de valors de l'Estat (previsiblement del 17%) perquè l'Ajuntament encara manté topalls de l'aplicació de la darrera revisió cadastral.

El govern preveu portar les ordenances a aprovació al ple del 3 de novembre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00