Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/06/2013

Falta una setmana per la Marató de donació de sang

Per donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos Per donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys i pesar més de 50 quilos

Dimecres 19 de juny, de 10 del matí a 10 del vespre, el Teatre Principal acull una nova edició de la Marató organitzada pel Banc de Sang i Teixits

La Marató d'aquest any vol assolir dos objectius: aconseguir tantes donacions com sigui possible, si pot ser 500, i aconseguir nous donants, amb la voluntat que persones que no han donat mai sang s'iniciïn en la donació.

Des del Banc de Sang i de Teixits es recorda que donar sang és molt senzill: no cal anar en dejú, la donació només dura deu minuts, i a més s'ofereix als donants una analítica confidencial. Durant la marató el personal mèdic especialitzat atén les consultes. Els donants han de tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos, i no haver patit l'hepatitis després dels 12 anys. Per fer-ho encara més fàcil, dimecres podran anar al Teatre Principal de la ciutat a qualsevol hora entre les 10 del matí i les 10 del vespre.

Aquesta campanya compta amb el suport i la col·laboració de diversos organismes i entitats, que han volgut sumar-s'hi de manera desinteressada. Així, s'han editat diverses xapes i punts de llibre que s'han repartit a les llibreries, biblioteques municipals, a les escoles, els mercats i botigues de la ciutat, i s'ha engegat una nova iniciativa amb les associacions que col·laboren, que s'han fet fotografies de grup per donar suport a la Marató, i que s'estan publicant a les xarxes socials.

Una d'aquestes entitats és el Grup de Marqueteria de la Gent Gran de Mar, que ha elaborat una figureta de fusta que representa la Pasifae, i que serà l'obsequi que es donarà als donants en aquesta edició.

La marató comptarà amb un escenari ubicat fora del Teatre Principal, i amb diverses activitats complementàries, com activitats infantils, sortejos, concurs de dibuix, o actuacions musicals de diversos grups de la ciutat, com la gent gran de Compex.

Amb les campanyes com la Marató es pot augmentar els baixos índexs de sang existents al Banc de Sang i Teixits, que organitza cada any aquesta jornada amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat, el Departament de Salut de la Generalitat, l'Associació de Donants del Garraf i la Creu Roja.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00