Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2017

Vilanova i la Geltrú commemora a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura

 Conferència del director de l'Arxiu Històric Comarcal, Rafael Mestres Conferència del director de l'Arxiu Històric Comarcal, Rafael Mestres

L'acte va celebrar-se dissabte al Castell de la Geltrú, davant un nombrós públic

El Castell de la Geltrú va acollir dissabte l'acte de Commemoració de les Víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura, just el dia en que es complien 78 anys de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat. Una data aprovada el 26 de setembre de 2016 per la Comissió de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Públic Castell de la GeltrúDavant un nombrós públic, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, la regidora de Cultura, Teresa Llorens, i els portaveus dels grups municipals de CiU, Glòria Garcia, PSC ,Juan Luís Ruiz, CUP, Raimon Ràfols, ERC, Queti Vinyals i Som VNG, Enver Aznar, van expressar el seu convenciment de la necessitat de realitzar actes que serveixin per recordar tots els homes i dones que van ser víctimes d'aquells fets.

 

Teresa Llorens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juan Luis Ruiz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enver Aznar

 

 

 

Queti VinyalsRaimon RàfolsGlòria Garcia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aquest és el primer any que se celebra aquest acte, que vol recordar les víctimes tant dels fets ocorreguts durant el conflicte bèl·lic, com durant els posteriors anys de dictadura. Neus Lloveras va manifestar que a partir d'ara el 21 de gener serà un dia per recordar totes les víctimes de la Guerra Civil i de la Dictadura. Per a l'alcaldessa, des de les institucions, i també com a ciutadans i ciutadanes, "tenim la responsabilitat de recuperar i transmetre la memòria històrica com a salvaguarda fonamental per evitar la repetició de qualsevol tipus de violació als Drets Humans".

Commemoració Víctimes Guerra Civil i Dictadura
Un cop acabades les intervencions dels representants polítics municipals, el director de l'Arxiu Comarcal del Garraf, Rafael Mestre, va oferir la conferència L'endemà del 21 de gener de 1939, acompanyarà amb un recull d'imatges sobre l'entrada de les tropes a Vilanova i la Geltrú.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00