Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/05/2016

La Conselleria de Cultura referma el seu suport al festival FIMPT

Neus Lloveras i Teresa Llorens, reunides amb Santi Vila aquest matí Neus Lloveras i Teresa Llorens, reunides amb Santi Vila aquest matí

En una reunió aquest matí, Neus Lloveras i Teresa Llorens també parlen de suport a la creació amb el conseller Santi Vila

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Cultura, Teresa Llorens, s'han reunit aquest matí amb el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila. La trobada ha servit per obtenir el compromís de la Conselleria amb el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT), així com amb la promoció de la creació artística a Vilanova i la Geltrú.

Les representants del govern municipal han exposat al conseller el desig d'impulsar el FIMPT i projectar-lo com a festival de referència de la música popular i tradicional. Des de la Conselleria s'ha valorat ampliar la col·laboració amb aquest festival, que ja ha comptat habitualment amb el suport de la Generalitat. El FIMPT, organitzat per l'Ajuntament vilanoví, celebrarà enguany la 36a edició.

D'altra banda, Neus Lloveras i Teresa Llorens han presentat al conseller de Cultura el Programa de Suport a la Creació que l'Ajuntament preveu desenvolupar en els propers anys. El programa té l'objectiu de promoure el talent artístic de la ciutat, tant en el camp de les arts escèniques, com musicals i visuals. El conseller Santi Vila ha mostrat interès per aquest projecte municipal i, en la línia d'apostar pel foment de la creació, ha afirmat que la Conselleria estudiarà aportar-hi recursos des d'aquest any.

Pel que fa a la preocupació generada recentment a Vilanova i la Geltrú per la sentència que dificulta la celebració de festivals de música a l'aire lliure, ambdues parts han valorat positivament la unitat d'acció del món local, les entitats organitzadores i la Generalitat. Així mateix, han manifestat la confiança que la nova llei d'espectacles que està en tràmit parlamentari garanteixi la protecció d'aquests esdeveniments.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00