Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/12/2016

La Fundació Sant Antoni Abat celebra el seu centenari

L'acte de presentació de les activitats del centenari s'ha fet a La Plataforma     L'acte de presentació de les activitats del centenari s'ha fet a La Plataforma

Durant tot l'any 2017 se succeiran les xerrades, exposicions i concerts per donar a conèixer a la ciutadania la història i l'abast d'aquesta entitat, que sempre ha treballat en favor de les persones més vulnerables

El 7 de desembre de 1916 es posava en funcionament la Fundació privada Sant Antoni Abat a Vilanova i la Geltrú, tot i que se'n té constància des del segle XIV.
L'Hospital de pobres malalts de Sant Antoni Abat es va fundar en data desconeguda. La notícia més antiga que es coneix és d'unes deixes que li va fer en el seu testament l'any 1358 el senyor de la Quadra de Cortei, Guillem de Cortiello.

La Fundació Privada Sant Antoni Abat és una institució sense afany de lucre que es dedica a la gestió, suport i desenvolupament de projectes de recerca i innovació en el àmbit social i de la salut, per a millorar qualitat de vida de les persones. A més, té com a objectiu la salvaguarda del seu patrimoni històric-cultural-arquitectònic.
La Fundació vol arribar a ser institució de referència a nivell de Catalunya en temes de recerca i innovació en salut-social, en especial en referència a l'atenció de la gent gran, amb fragilitat, dependència, patologies cròniques i necessitats socials.

En l'acte de presentació de les activitats programades al llarg de tot el 2017 per commemorar el centenari, la regidora de Salut, Gisela Vargas, ha volgut destacar "aquesta vocació social, aquest sentit de tenir cura de les persones, aquesta atenció de qualitat de la qual tots els vilanovins i vilanovines hem estat testimoni en algun moment de les nostres vides".

Per la seva banda, l'alcaldessa i presidenta de la Fundació, Neus Lloveras, ha recordat que "la Fundació s'ha anat adaptant a les necessitats de la ciutadania, però sempre amb el fil conductor de contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones, estant al costat de la ciutadania".
Lloveras ha destacat projectes de la Fundació com el recentment implantat servei de tutela, així com la tasca de recerca i innovació, l'atenció social, i especialment el foment del voluntariat.
L'alcaldessa i la regidora també han fet esment a la "necessitat de noves instal·lacions, d'aquest nou hospital pel qual continuarem lluitant".

Dolors Camacho, gerent de la Fundació, ha repassat la història d'aquests 100 anys, com la Fundació ha evolucionat i s'ha anat adaptant a les necessitats de la ciutadania a cada moment.
Ha explicat que al llarg del 2017 es faran els "dijous de la Fundació" amb xerrades que ajudaran a entendre la història i l'abast de l'entitat. Al mes de maig es farà un concert amb l'orquestra simfònica del Conservatori municipal i una exposició de pintura d'Artur Duch. I al juliol destaca també una exposició dels gegants i mulasses que es conserven a l'església dels Josepets.
Presentació centenari Fundació Sant Antoni petita
L'acte de presentació ha volgut ser també un acte de reconeixement al voluntariat. Per això Neus Lloveras i Gisela Vargas han fet el lliurament d'una serigrafia commemorativa a Estrella Rubio, en nom de tots els voluntaris que treballen per la Fundació.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00