Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/03/2016

El Defensor de la Ciutadania destaca els quinze anys de funcionament de la institució a VNG

El Defensor de la Ciutadania ha presentat la memòria del 2015 al registre municipal  El Defensor de la Ciutadania ha presentat la memòria del 2015 al registre municipal

Es manté el nivell d'actuacions, pugen les consultes i baixen les queixes

 El Defensor de la Ciutadania va fer l'any 2015 un total del 257 actuacions, una més que l'any anterior. Josep Ibars va presentar la setmana passada al registre municipal la memòria de la institució, que destaca per un creixement en les consultes rebudes i una baixada en les queixes. El Defensor considera que el fet que l'any passat fos un any marcadament electoral ha fet que "els polítics baixessin al carrer, han estat més en contacte amb la ciutadania i moltes de les consultes ja les han solucionat".

Enguany fa 15 anys que funciona a VNG el Defensor de la Ciutadania. "Vull destacar una cosa per mi molt important. El dia 20 de desembre va fer 15 anys que es va instaurar la institució del Defensor de la Ciutadania a Vilanova. És un moment per recordar els dos antecessors meus, el Joan Collell -el Pere Tàpies que va ser el primer-, i l'Oleguer Arnau que malauradament ens va deixar" diu Josep Ibars.

En Defensor també va presentar l'any passat 5 actuacions d'ofici, entre les quals destaca la petició d'una targeta d'aparcament gratuïta de 12 mesos a les persones amb problemes de mobilitat o que tenen malalties cròniques per tal d'accedir als equipaments sanitaris. "Això val per l'aparcament dels Camilos i per la zona blava. He de dir que l'Ajuntament de Vilanova no només l'ha acceptat sinó que qualsevol persona que està en aquestes condicions pot entrar al web de l'Ajuntament i a través de tràmits sol·licitar la targeta aquesta".

Entre les altres quatre actuacions d'ofici, Ibars menciona també una modificació en el resguard de pagament d'excés horari a la zona blava, que s'ha fet a petició seva. Pel que fa a les queixes rebudes, el Defensor explica que les més importants són referents a l'IBI, i a les taxes i també a les llicències urbanístiques.

El Dilluns, 4 d'abril, Josep Ibars presentarà detalladament el resultat de la seva feina al llarg del 2015. Serà en el Ple de defensor, a partir de les 17 h.

 

Memòria 2015

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00